Constănțenii, invitați să iși dea cu părerea despre ansamblul rezindențial pe care vrea să îl construiască familia Maticiuc

0
1107

Fostul diplomat Ion Maticiuc face în continuare demersuri pentru construcţia unor ansambluri rezidenţiale în mai multe judeţe din România, inclusiv la Constanţa. În 2019, tatăl lui Codin Maticiuc a solicitat Primăriei Constanța emiterea unui acord consultare publică Plan Urbanistic Zonal (PUZ), pentru zona Pescărie, în imediata apropiere a căminelor studențești, în vederea construirii un ansamblu rezidențial cu 12 etaje. P+12 E, cu două subsoluri şi spaţiu de retail la parter. În 2020 a fost definitivat raportul de mediu pentru PUZ bulevardul Mamaia, zona Pescărie nr. 304, 304A, 304D, 304F, 304G, 304H, iar publicul este din nou invitat să îți dea cu părerea.

De precizat că zona este una sensibilă, în sensul că este situată în proximitatea zonei de coastă şi a prezentat interdicţie temporară de construire, până la aprobarea PUZ-ului. Teritoriul studiat prin prezenta documentaţie de urbanism, în suprafaţă de 26.218,48mp., a fost împărţit, în baza considerentelor mai sus prezentate, în următoarele zone de reglementare: ZM – zonă mixtă de servicii și locuire colectivă, cu regim de înălțime P+12E; ZEp – zonă dedicată echipamentelor publice de interes general; ZAP – zonă activități piscicole și funcțiuni complementare.

Proiectare 3D a blocurilor

Constănțenii sunt invitați să transmită observații asupra documentelor disponibile pe site-ul Primăriei Municipiului Constanța, prin e-mail: primarie@primaria-constanta.ro până la data de 12.07.2020 sau prin poștă la adresa: Primăria Municipiului Constanța, bulevardul Tomis, nr. 51, etaj 1, cam. 121, serviciul strategii și planificare urbană. Serviciul strategii și planificare urbană va colecta și va transmite elaboratorului/ inițiatorului eventualele observații formulate. Răspunsul la observațiile trimise în scris va fi comunicat în scris de către Primăria municipiului Constanța.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.