Constănțenii nu se mai pot programa pentru vaccinarea antiCOVID până în martie

0
763

În 31 de județe din România a fost atinsă capacitatea maximă de programare până în luna martie, a anunțat Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19!

Ca urmare a interesului crescut al cetățenilor pentru vaccinare, în 31 de județe din țară a fost atinsă capacitatea maximă de programare pentru următoarele trei săptămâni, în raport cu numărul dozelor disponibile la acest moment și cu calendarul de livrare estimat pentru perioada următoare.

Potrivit situației raportate la ora 14.00, erau în continuare disponibile programări în județele Alba, Bihor, Caraș-Severin, Covasna, Gorj, Harghita, Iași, Maramureș, Mehedinți și Suceava, conform datelor din Registrul Electronic Național de Vaccinări, și preluate de platforma informatică de programare dezvoltată de Serviciul de Telecomunicații Speciale.

Având în vedere calendarul estimat de livrare a dozelor de vaccin, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a solicitat S.T.S. actualizarea platformei de programare, pentru a putea permite continuarea programărilor persoanelor din etapele I și II începând cu 1 martie, în centrele de vaccinare deja existente.

Totodată, în scurt timp, vor fi deschise noi centre de vaccinare la nivelul fiecărui județ, care
vor permite programări și pentru date mai apropiate, începând cu data de 8 februarie a.c.

Campania de vaccinare continuă conform planificării, asigurând zilnic rapelul pentru persoanele deja vaccinate cu prima doza, cât și vaccinarea persoanelor nou-programate.

Calendarul programărilor și suplimentarea numărului de locuri de programare se stabilesc în colaborare cu Institutul Național de Sănătate Publică și cu direcțiile de sănătate publică.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.