Constănţenii s-au apucat de renovări prin locuinţe. Iată ce trebuie să ştiţi în legătură cu autorizaţiile

0
517
foto: Amenajari Interioare

Renovări peste renovări la Constanţa. Constănţenii s-au apucat să îşi renoveze prin casă sau să îşi extindă balcoanele pe perioada izolării. Şi patronii de societăţi fac acelaşi lucru. Mai multe firme din Constanţa au început„ să se schimbe la faţă” – să renoveze galerii comerciale, spre exemplu. Astfel, nu puţini au fost cei care s-au plâns de faptul că le duduie bormaşina vecinilor în cap o zi întreagă. Cei care au ajuns la limita răbdării, au trimis şi sesizări către Poliţia Locală Constanţa.

Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii și liniștii publice incriminează: „tulburarea liniștii locatarilor între orele 22,00-8,00 şi 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora”  şi se sancţionează de la 500 de lei și poate ajunge până la 1.500 de lei, în funcție de gravitatea situației și antecedente. Însă, acest lucru nu îi sperie pe unii constănţeni care au sesizat că nu mai au Poliţia Locală pe urme în perioada stării de urgenţă. Pentru perioada stării de urgență polițiștii locali fac parte din dispozitivul de menținere a ordinii și liniștii publice constituit la nivelul Poliției municipiului Constanța. Astfel, controalele efectuate pe acestă temă sunt mult mai rare, iar cetăţenii profită din plin. Poliţia Locală Constanţa a primit în această perioadă mai multe sesizări de la locuitorii oraşului cu privire la renovările vecinilor.

Cum puteţi efectua lucrări fără autorizaţie

Potrivit autorităţilor locale, se pot efectua lucrări fără a fi necesară obținerea unei autorizații în acest sens, cu respectarea art. 11 din Legea 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii. Astfel, respectând normele privind distanțarea socială, în situațiile în care este imperios necesară depunerea și înregistrarea unor documente ce nu pot fi transmise prin poșta sau e-mail (urbanism@primaria-constanta.ro), acestea vor fi depuse la Centrul de Informare pentru Cetățeni din City Park Mall, bd. Al. Lăpușneanu nr. 116C, al cărui program cu publicul este zilnic, între orele 08.00-16.00.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.