Constănțenii sunt așteptați la Planetariu: 21 iunie, eclipsă parțială de Soare prin penumbră!

0
551

Constănțenii sunt așteptați duminică, 21 iunie, începând cu orele 08.14 – 09.17, la Planetariu pentru a urmări eclipsa parțială de Soare prin penumbră.

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni şi cameră foto/video

Eclispa de Soare va putea fi urmărită prin cele două Telescoape achiziționate prin Proiectul European “A join opened window to the universe mysterios” e- MS code ROBG 528, finanțat prin Programul Interreg V-A România-Bulgaria, doar în condiții de cer senin, la Observatorul din Constanța.

Această eclipsă parțială – la care nu este recomandabil să vă uitați cu ochiul liber, ci cu ochelari cu filtru – va fi vizibilă în România dimineața, între orele 8:00 și 9:00, și cel mai bine se va vedea de la Constanța, unde Soarele va fi acoperit în proporție de 6 la sută.

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, stând în picioare, cameră foto/video şi în aer liber

Luna va trece prin faţa soarelui. Pe 21 iunie o să avem o eclipsă parţială de soare care se va putea observa în România, dar soarele va fi acoperit foarte puţin, cel mai mult înspre Constanţa, unde o să fie acoperit 6 la sută şi cel mai puţin în partea opusă, în diagonalăDurează foarte puţin. Mulţi oameni o vor vedea din maşină“, a menţionat Adrian Şonka de la Observatorul Astronomic “Amiral Vasile Urseanu” din Bucureşti.

Tarife Planetariu, 1 iunie – 31 august 2020

  • Adulți 12 lei
  • Elevi/Studenți 3 lei
  • Copiii sub 7 ani nu au acces

Menționăm că în holul Planetariului, poate fi vizitată o expoziţie cu tematică de astronomie. În cupola Planetariului au loc demonstraţii cu proiectorul ZKP- 2 şi pot fi văzute: stele (aproximativ 5000); planete; Luna; constelaţii (constelaţii zodiacale); comete; meteori; sateliţii galileeni ai lui Jupiter; sateliţi artificiali; Sistemul Solarmişcarea de revoluţie a planetelor din Sistemul Solar; determinarea coordonatelor orizontale, ecuatoriale şi ecliptice; demonstraţii cu planetariul Trippensse: formarea anotimpurilor, echinocţii şi solstiţii, eclipse de Soare şi de Lună.

Alexandra VASILE

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.