Constituirea Consiliului Local Constanța riscă să fie blocată din cauza secretarului orașului

1
1950

Vergil Chițac, primarul ales al municipiului Constanța, va fi învestit în funcție în cursul acestei săptămâni, iar, în mod normal, în același timp ar trebui să fie constituit și noul Consiliu Local al Municipiului Constanța. Doar că, potrivit legii, Consiliul Local nu poate fi constituit decât în prezența secretarului general al Municipiului, iar la momentul actual, acesta este trimis în judecată de către DNA.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus, la data de 21.10.2020, punerea în mișcare a acțiunii penale în trei dosare distincte și începerea urmăririi penale într-un al patrulea dosar față de mai multe persoane (inculpați și suspecți) din cadrul Primăriei Constanța. Printre acestea și secretarul general al Municipiului, Antonela Fulvia Dinescu, care la data faptei era șefă a Serviciului autorizații în construcții din cadrul Primăriei municipiului Constanța – conform datelor din rechizitoriul procurorilor. Aceasta a fost trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu.

Potrivit informațiilor noastre, Antonela Fulvia Dinescu nu este încă suspendată din funcție pentru că nu a venit încă decizia instanței. Dacă decizia va veni înainte de învestirea Consiliului Local, noua administrație va trebui să găsească soluții pentru constituirea noului CL.

Conform prefectului județului Constanța, Silviu Coșa, primarul orașului are posibilitatea să numească pe cineva interimar în momentul în care secretarul va fi suspendat.

Mihaela GIUGLEA

1 COMENTARIU

  1. Mihaela GIUGLEA vai mama ei de informatie ,Fulvia Dinescu, nu a fost niciodata șefă a Serviciului autorizații în construcții

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.