Construcția cu 8 etaje a lui Dorinel Turcu, din parcarea hotelului Doina, în PERICOL

0
1665

În urmă cu doi ani, în cadrul unei ședințe de consiliu local, aleșii  au supus votului un proiect de hotărâre privind schimbul de terenuri dintre municipiul Constanța și SC Orient Construct Decor SRL. La acea vremea, consilierii spuneau că speța a fost încărcată pe site-ul Primăriei și modificată cu o seară înainte de ședință și că nu au putut fi studiate documentele până la ora ședinței.

Proiectul a fost inserat pe ordinea de zi a ședințelor consiliului local în mod repetat, până la aprobarea acestuia, deși nimic nu s-a schimbat de la o ședință la alta. Proiectul a picat, întrucât avea  nevoie de două treimi din voturile consilierilor pentru a putea fi promovat. Până în septembrie 2018, când a fost aprobat. Lucrările au început de mult timp, însă sunt în pericol.  Hotărârea ce a stat la baza construcției a fost atacată de Asociația Constanța Altfel. Deși a pierdut acțiunea pe fond, urmează să se judece recursul.

Constanța Altfel a solicitat, în primă fază, anularea schimbului terenul ce constituie domeniu privat al municipiului Constanta, în suprafață de 168 mp, situat in stațiunea Mamaia, zona hotel restaurant Doina cu terenul lot 1, in suprafață  de 168 mp, rezultat în urma dezmembrării terenului aparținând Orient Construct Decor; anularea HCLM Constanta nr. 355/27.09.2018 prin care s-a aprobat “efectuarea schimbului de terenuri și obligarea CL  la (re)inventarierea terenului în suprafața de 168 mp proprietate privată a municipiului Constanta, transmis către ORIENT Construct Decor SRL, în baza hotărârii a cărei revocare o solicită, in domeniul public. Asociația spune că terenul ce formează obiect al hotărârii 355/27.09.2018 avea, la data adoptării actului administrativ a cărui suspendare și anulare solicită  a fi dispusă, destinația/funcțiunea de spațiu verde, fiind amenajat ca atare. Schimbul aprobat reprezintă tot o formă de înstrăinare. Din cuprinsul HCLM nu rezultă obligația beneficiarei terenului de menținere a destinației acestuia de spațiu verde. Hotărârea permite schimbarea acestei destinații, în anumite condiții.

Acțiune respinsă la prima instanță!

Acțiunea formulată de Constanța Altfel a fost respinsă, însă recent asociația  formulat recurs, fiind înregistrat la Curtea de Apel Constanța.

El mai deține alte imobile în Constanța, iar unul dintre ele este construit tot pe spațiul verde – un bloc de locuințe din zona City Mall.

M.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.