Constructorii şi dezvoltatorii imobiliari pun bazele unei noi asociaţii. Grigore Comănescu: “Cine sunt Chiţac, Stelian Ion, Felicia Ovanesian? Nişte neica nimeni!”

5
1652
Bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, acolo unde econstruieşte Grigore Comănescu

Se pun bazele unei noi asociaţii din care fac parte constructorii şi dezvoltatorii din domeniul imobiliar – alta decât Asociaţia Constructorilor şi Investitorilor Dobrogea (ACID), a cărei preşedinte este Constantin Frăţilă. Din noua asociaţie fac parte Grigore Comănescu (Comprest Util, constructorul unui bloc vis-a-vis de City Park Mall), Ramazan Gur (Solid House), Virgil Lixandru (Euro Vial Holding SRL), Lucian Orban (Tomis Plus), reprezentanţii Blue Bike, ai VDT şi ai Cambela Prod. Toţi cei menţionaţi construiesc blocuri în Constanţa şi toţi au întâmpinat probleme din partea unor asociaţii care au contestat în instanţă legalitatea construcţiilor ori a PUZ-urilor care au stat la baza demarării construcţiilor. Asociaţia “Constanţa Altfel” (înfiinţată de Vergil Chiţac, actualul candidat al PNL la Primăria Constanţa, avocata Felicia Ovanesian ş.a.) este una dintre asociaţiile care au contestat mai multe PUZ-uri şi construcţii, arătând că ele sunt ridicate pe spaţii verzi sau că nu respectă întocmai rigorile legii. Unele dintre procese sunt în continuare pe rolul instanţelor de judecată, iar magistraţii vor decide unde este adevărul.

Contactat de Focus Press, Virgil Lixandru (fost consilier local municipal din partea PNL) a confirmat că se constituie asociaţia, care are desemnat şi un avocat care să gestioneze toate situaţiile şi interesele constructorilor care fac parte din asociaţie. “Am avut o primă întâlnire la hotel Scandinavia, fără vreo legătură cu patronii acestui hotel, foşti sau actuali, sau cu asociaţia lui Frăţilă. Constituim această asociaţie pentru a ne apăra drepturile”, a spus Lixandru. Acelaşi lucru l-a declarat şi Ramazan Gur.

Mai vocal şi mai nuanţat a fost Grigore Comănescu, care a precizat că nu a participat la prima întâlnire a membrilor asociaţiei, dar a dat de înţeles că este membru din dorinţa de a echilibra situaţia creată de Asociaţia “Constanţa Altfel”. Printre altele, Asociaţia “Constanţa Altfel” a atacat în instanţă şi blocul pe care îl construieşte Comănescu peste drum de City Park Mall: “Susţin asociaţia investitorilor pentru că şi eu am fost atacat de echipa domnului Vergil Chiţac şi de Stelian Ion. Eu am cumpărat acel teren unde construiesc blocul în 2004, de la PRimăria Constanţa. Am dat pete 2 milioane de euro pe acel teren care nu face parte din Dosarul Retrocedărilor. Am cumpărat terenul cu obligaţia de a construi un P+6. Ce se aşteptau? Să pun acolo arpagic şi viorele?! Până acum am câştigat toate procesele cu cei care contestă şi dezinformează. Cine sunt ei, cu acea asociaţie? Nişte neica-nimeni care au făcut circ, au minţit şi au dezinformat constănţenii pentru a câştiga capital politic. Dacă vor să câştige capital politic, trebuiau să vină cu un program, cu proiecte, nu să atace investitorii. Eu am circa 600 de angajaţi. Vergil Chiţac sau Stelian Ion, care îi căra geanta avocatului Ionel Haşotti, ce au făcut pentru Constanţa? N-au dat un salariu unui om vreodată. Sunt oameni de nimic. Iar Felicia Ovanesian, de unde e plătită? E mama retrocedărilor, ea, Haşotti, şi mulţi alţii”, a tunat şi a fulgerat Grigore Comănescu.

Omul de afaceri a precizat că va cere despăgubiri de la Asociaţia “Constanţa Altfel”, de la Vergil Chiţac, Stelian Ion (USR), Felicia Ovanesian. Referitor la deputatul Stelian Ion, pe care îl consideră la fel de vinovat ca şi pe cei de la “Constanţa Altfel” pentru că i se pun piedici în calea investiţiilor imobiliare, Grigore Comănescu a adăugat că “a luat şpagă, e de notorietate”. Pecizăm că, momentan, Stelian Ion nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere. La fel, nici Vergil Chiţac. În schimb, Felicia Ovanesian a declarat, pentru Focus Press: “Dreptul de a te adresa instanţei este un drept constituţional. Tot ce am făcut este făcut cu bună credinţă”.

Revenind la blocul lui Grigore Comănescu, construit pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, omul de afaceri a mai precizat: “Clădirea dispune de suficiente locuri de parcare, este fals că nu ar avea. Sunt peste 130 de locuri de parcare, la suprafaţă şi la subsol, la 109 apartamente. Din totalul locurilor de parcare gândite iniţial, am sacrificat 20, pentru a înfiinţa două buncăre de apărare civilă, unul pe stânga blocului, iar altul pe dreapta”, a mai spus Comănescu.

Vom reveni cu detalii şi declaraţii pe acest subiect.

Alexandra CUCU

5 COMENTARII

  1. Se pare ca nemaipomenitii “investitori” constanteni au prins un pic de frica. As dori sa traiesc ziua când primarul nu va mai fi psd ist si cei din această asociație nocivă vor trebui să dea socoteală.
    Pe de altă parte cred ca ar trebui să le fie frică pentru că au făcut numai lucruri ilegale și numai rau locuitorilor Constanței. Sa nu ne spună nouă ca au creat locuri de munca si au oferit case spre vânzare, ci să ne spună unde ne sunt parcurile , spațiile verzi dintre blocurile realizate înainte de ’89 , piețele comerciale, plajele virgine din Mamaia Nord, orașul vechi sau centrul comercial.
    Dacă ACID crede că reprezintă Constanța vom cauta sa înființam și o asociație BAZIC.

  2. Au luat locurile de parcare ale riveranilor, au construit pană în buza străzii, te sufoci când treci, au mutilat spațiul verde pentru bani. Își bat joc de angajații aduși cu ziua din toate satele, niște gunoaie ahtiate după avere. Să le dea Dumnezeu să se sufoce precum orașul.

  3. Buna ziua! Daca se face un control la blocurile construite de buni investitori o sa se traga concluzia ca cel putin 70 de procente nu au respectat proiectul din toate punctele de vedere cum ar fi adaposturi ALA, locuri de parcare(in multe blocuri nu sunt locuri de parcare nici cat numarul de apartamente trecundu-se cu vederea ca apartamentele cu 3 camere au dreputul la 1.5 locuri de parcare conform legii), destinatia incaperilor, grosimea (izolatii) si calitatetea materialelor folosite (agremente tehnice, declaratii de conformitate etc), legalitatea actelor si multe altele, avize ISU si multe altele. Basca infrastructura din Mamaia Nord pana in Navodari este depasita de consumurile create de acesti mastodonti.

  4. A sacrificat saracul de comanescu:))), oare nu era ilegal daca nu sacrifica? hai sictir hotilor! Ii urez succes lui Stelian Ion sa devina primarul Constantei si sa scapam ce aceasta mafie.

  5. Lasati-o moarta. Ramazan a construit mizeria aia la nici un metru de turnul de pe Traian. Iar Comanescu sa taca. Este socrul lui Saimanov ala mic. Ce ne tot abureste? Sunt niste golani. Bine le face Chitac. Dar ce mama dracu, s-au facut stapanii orasului. O sa votez Chitac cu doua maini la locale. Lua-v-at naiba de investitori de carton. Numai astia 5 au probleme. Restul cum pot sta in legalitate?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.