Construirea nodului rutier Medgidia – Autostrada A2, în linie dreaptă

0
492
Trafic rutier pe autostrada. FOTO Focus Press

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a început demersurile pentru realizarea nodului rutier ce va avea rol de a prelua traficul de mare tonaj din municipiul Medgidia, la intersecția dintre Autostrada A2 cu D.J.222.

Construirea nodului rutier va avea un impact pozitiv important atât asupra calității vieții comunității locale, cât și pentru mediu:

  • promovarea unui transport eficient, ce va reduce cu 30-40% poluarea atmosferică și fonică;
  • reducerea emisiilor de dioxid de carbon anual;
  • reducerea traficului greu și dirijarea acestuia în afara localității;
  • mărirea fluenței traficului, a siguranței circulației și reducerea numărului de accidente;
  • încurajarea de noi investiții în zona municipiului Medgidia.

„Această investiție este extrem de importantă pentru dezvoltarea municipiului Medgidia, atât din perspectivă economică, cât și din considerente care țin de mediu, mai ales că, în ultimii ani, au prins contur investiții semnificative industriale în zonă. Mă bucură faptul că, prin construirea acestui nod rutier, putem contribui la dezvoltarea municipiului Medgidia și că, în același timp, promisiunile din campania electorală încep să prindă viață. Realizarea acestui obiectiv, de către C.N.A.I.R., va ajuta la promovarea dezvoltării economice a municipiului Medgidia, a zonelor limitrofe, dar și a întregului județ Constanța“, a declarat Marian Crușoveanu, deputat P.N.L. de Constanța, membru în Comisia pentru Transporturi și Infrastructură.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.