Consultări cu scântei: Nici nu au bătut palma și deja au început reproșurile la negocierile PNL-PSD. Ședința a fost reprogramată

0
132
Marcel Ciolacu şi Florin Cîţu în Parlamentul României. Foto: Inquam Photos / George Călin

Nici nu au apucat să bată palma în privința guvernării, că între PNL și PSD au început deja să se încingă spiritele. Asta pentru că ambele tabere au viziuni radical diferite în privința economiei, iar de aici până la reproșurile cu privire la mandatele trecute de ambele părți, a mai fost doar un pas.

Reprezentanți PSD au venit cu ideea taxării marilor averi, pentru o dezvoltare economică de tip progresiv. Practic, cei care dețin vile cu piscine sau mașini scumpe, precum și alte valori mari, ar trebui să plătească mai mult la buget față de restul.

La această abordare liberalii se opun și nu sunt de acord cu introducerea unor taxe mai mari pentru oamenii cu avere, asta pentru că, în opinia lor, acest lucru nu va ajuta macroeconomia pe termen lung. În schimb, ar trebui încurajate investițiile.

Pornind de la acest punct, între delegațiile celor două partide au început reproșurile istorice, referitor la măsurile luate de ficare când au fost la guvernare.

Cei de la PSD le reproșează liberalilor că au dus economia în cap, în ultimii doi ani, în timp ce liberalii îi acuză că le-au lăsat o moștenire greu de gestionat. Discuțiile nu au mai continuat, întrucât exista riscul să degenereze. Astfel, s-a luat decizia comună ca aceste consultări să fie reprogramate.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.