Consultări la Cotroceni pentru desemnarea premierului, de la ora 15.00. Consens în coaliția PNL-USR Plus-UDMR: Florin Cîțu va conduce Guvernul

0
88
Florin Cîțu

Va fi o zi plină astăzi, în plan politic, cu consultări la Palatul Cotroceni: Preşedintele Klaus Iohannis a convocat separat liderii PNL, USR Plus şi UDMR, pentru a putea desemna un premier. Toate cele trei formațiuni au căzut de acord să vină cu o singură propunere pentru funcția de șef al Guvernului: Florin Cîțu. Potrivit acestuia, e posibil că lista noului Executiv să fie gata înainte de Crăciun.

Liderii PNL, USR PLUS şi UDMR – Ludovic Orban, Dan Barna, Dacian Cioloş şi Kelemen Hunor – au semnat, luni seară, acordul de guvernare 2020 – 2024. Documentul prevede că propunerea coaliţiei pentru funcţia de prim-ministru este Florin Cîţu.

Consultările vor fi deschise la ora 15.00 de PSD, urmat la câte o jumătate de oră de PNL, USR Plus, AUR, UDMR şi Minorități naționale reprezentate în Parlament. Rezultatele consultărilor vor fi anunţate de TVR într-o Ediţie Specială care va începe la ora 15.00.

UDMR şi USR-PLUS au definitivat listele noilor miniştri, în timp ce în PNL încă mai sunt discuții. Liderii partidelor din coaliţia majoritară au semnat, la Parlament, acordul de guvernare pentru următorii 4 ani.

Aceasta este a doua rundă de consultări a şefului statului cu reprezentanţii formaţiunilor care au intrat în Parlament după alegerile din 6 decembrie.

Pe 14 decembrie, preşedintele Iohannis afirma, după discuţiile cu partidele politice, că “această primă rundă de consultări a dus la un schimb de opinii bun”, însă nu erau “încă întrunite condiţiile pentru desemnarea unui candidat pentru a forma un nou Guvern”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.