Continuă să scadă incidența în municipiul și în județul Constanța

0
481
Foto- Primăria Constanța (Facebook)

Rata de infectare cu virusul Sars-Cov-2 în municipiul și județul Constanța se află într-o continuă scădere de mai bine de o săptămână.

Astfel, joi 22 aprilie a.c., incidența la mia de locuitori este de 3.37 adică 1052 de persoane infectate. Miercuri, 21 aprilie a.c., rata de incidență raportată de către DSP Constanța a fost de 3,49.

La nivelul județului Constanța rata de infectare raportată astăzi este de 2,56 iar miercuri, 21 aprilie a.c., incidența a fost de 2,68.

Astfel, atât la nivelul județului cât și al municipiul Constanța, în urma unei ședințe CJSU noile restrictii se vor ridica. Potrivit prefectului județului Constanța, Silviu Coșa, hotărârea privind noile restricții, în municipiul Constanța, se află în vigoare până duminică, 25 aprilie a.c., iar Comitetul Județean pentru Situații de Urgență se va întruni vineri, 23 aprilie a.c., pentru a discuta aceste aspecte, luând în calcul incidența raportată zilnic.

Reamintim că acolo unde incidența va fi peste 4 la mia de locuitori, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică – circulația va fi permisă doar până la orele 20.00.

La operatorii economici, activitatea va fi permisă până la orele 18.00. Revenirea asupra acestei măsuri în timpul weekendului se face când incidența scade sub 3.5 la mie.

Dacă incidența depășește 7.5 la mie, circulația va fi permisă până la orele 20.00 pe toată durata săptămânii, iar la operatorii economici activitatea va fi până la orele 18.00 tot pe toată durata săptămânii. Revenirea asupra acestei măsuri va fi dacă scade sub 7 la mia de locuitori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.