Contre între Florin Cîțu și Raluca Turcan, pe tema lipsei banilor pentru pensii: ”Bani sunt destui/A stat degeaba în Ministerul Muncii”

0
189
Florin Citu si Raluca Turcan, sursa foto: bitisaneanul.ro

Ministrul interimar al Muncii, Raluca Turcan, pare că s-a râzgândit în privința mesajului transmis zilele trecute, cu privire la lipsa banilor pentru pensii și alocații. Mai exact, este vorba despre un mesaj potrivit căruia, începând cu data de 26 noiembrie, nu vor mai fi bani pentru pensii și alocații, din cauza lipsei acestora din bugetul ministerului de resort.

De această dată, ministrul a transmis un mesaj mai puțin tranșant.

Cum aș putea eu să cunosc planul de control de la Ministerul Finanțelor… Realitatea este că aici pare să fie cuvântul meu împotriva cuvântului altora, adevărul va ieși la prima ședință de guvern în care bugetul va fi suplimentat cu suma de care avem nevoie pentru acoperi cheltuielile pe luna decembrie.

Eu am spus zilnic, chiar de mai multe ori pe zi, dorința mea a fost să rezolvăm instituțional. Din nefericire, mi-a fost întoarsă inclusiv propunerea de hotărâre de guvern și a fost nevoie să luăm de la alocații pentru pensii pe luna noiembrie. Am ales acest moment pentru că dacă pe data de 26 noiembrie nu se întâmplă această rectificare de buget riscăm să existe întârzieri. Bani sunt, de aceea am și făcut proiecții pentru pensii și alocații. Rezolvarea constă în rectificarea care va fi făcută în prima ședință de guvern”, a spus Raluca Turcan.

Referitor la mesajul prin care l-a numit pe Florin Cîțu mincinos și că joacă banii de pensii la poker, aceasta a spus: „Acel mesaj era adresat colegilor mei. Ceasul ticăie împotriva a milioane de oameni. E posibil să existe întârzieri”.

Ce spune Florin Cîțu

În același context, Florin Cîțu a ținut să-i liniștească pe pensionari, cu privire la aceste zvonuri lansate de Raluca Turcan, pe care o acuză că ”a stat degeaba la Ministerul Muncii”.

Există bani pentru pensii, bineînțeles că există. Avem un proiect de rectificare bugetară, iar deficitul bugetar va fi de 7%, aceasta este varianta pe care o voi accepta. Avem și un proiect de buget pentru anul viitor, cu un deficit de sub 6%”, a spus, marți, Florin Cîțu, proaspăt ales la șefia Senatului.

El a mai declarat că inspecțiile care au loc la 17 ministere nu au nicio legătură cu faptul că Raluca Turcan i-a cerut demisia. „Sunt controale care se fac pe Legea 109. Doamna Turcan nu prea înțelege cum stau lucrurile. Control s-a făcut și la Finanțe și au fost amendați. Au loc la toate ministerele, nu e nicio coincidență“, a spus Florin Cîțu.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.