Controale la normă în sălile de fitness: firmele pot funcționa, clienții iau amendă simbolică

0
1247
Foto- arhivă

În cursul zilei de marți, 15 decembrie, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța au organizat acțiuni, pe raza de competență, pe linia prevenirii și limitării infecției cu noul coronavirus, precum și a verificării normelor legale în contextul carantinării municipiului Constanța.

Astfel, polițiștii au verificat 11 săli de fitness de pe raza municipiului Constanța, fiind identificate 23 de persoane care nu purtau masca de protecție sau nu aveau asupra lor o declarație pe propria răspundere, prin care să își justifice prezența în incinta societății comerciale.

Acestea au fost sancționate contravențional cu avertisment/amendă, în valoare totală de 2.000 de lei, fiindu-le totodată aduse la cunoștință prevederile legale în ceea ce privește deplasarea în afara locuinței în această perioadă, transmite IPJ Constanța.

Subliniem, în acest context, absurdul situației actuale: firmele nu au fost închise ca în perioada stării de urgență, dar clienții nu au voie să desfășoare activități precum cele de mai sus sau, spre exemplu, să mănânce în localuri, chiar dacă ele funcționează.

Referitor la acțiunile Poliției de azi, mai precizăm că potrivit IPJ, marți, 15 decembrie, în jurul orei 11:00, polițiști din cadrul Secției 3 și jandarmi ai I.J.J. Constanța, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Traian, au observat mai multe persoane în interiorul unei cafenele. Având în vedere măsurile privind carantinarea municipiului Constanța și normele legale în vigoare, atât administratorul societății comerciale, cât și cele aproximativ 20 de persoane prezente în interior, au fost sancționați contravențional cu amendă totală în valoare de 10.000 de lei, a transmis IPJ. De cealaltă parte, un avocat a contactat Focus Press pentru a declara: “Nu am fost amendați. Am fost legitimați și am primit avertisment”.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.