Control la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ Constanța: „ne pun sănătatea și viața în pericol“

1
263

Direcția de Sănătate Publică a Județului Constanța va efectua un control la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“, în urma sesizării unor balerini. Aceștia acuză conducerea instituției de cultură că le pune viața în pericol.

„Doi artiști din cadrul Companiei de balet a teatrului sunt confirmați pozitiv cu COVID-19, în timp ce alte două persoane sunt suspecte. Cu toate acestea, managerul Daniela Vlădescu, directorul secției de balet, Monica Cherecheș, alături de soțul dumneaei, coregraful Horațiu Cherecheș, aleg cu bună știință să încalce orice regulă de protecție și distanțare socială, punând în pericol sănătatea și viețile angajaților instituției!“, au transmis mai mulți balerini ai Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ Constanța, printr-un comunicat de presă.

Aceștia susțin că sunt chemați în continuare la serviciu, deși cei doi colegi ai lor sunt infectați cu SARS-CoV-2: cei doi sunt pozitivi din week-end, dar au fost chemați la muncă și luni, 27 septembrie a.c., și miercuri, 29 septembrie a.c. Dar miercuri cu rezultatul negativ al unui test COVID, chiar și unul rapid.

În plus, managerul teatrului ar fi aprobat o deplasare la Galați. „Deși avem două cazuri confirmate, doamna director Daniela Vlădescu a aprobat deplasarea duminică, 26 septembrie a.c., cu autocarul la Galați, pentru spectacolul «Aida», a mai multor angajați din cadrul teatrului, printre care și contacți direcți cu persoanele infectate.

În momentul de față, în afară de cele două persoane pozitive confirmate, mai sunt alte două persoane care prezintă simptomatologie de COVID-19. Una dintre persoane are soția pozitivă și așteaptă rezultatul testului, iar celălalt are stare febrilă. Cu toate acestea, atât Daniela Vlădescu, cât și Monica Cherecheș nu vor ca această situație să fie cunoscută, pentru ca instituția să funcționeze în continuare“, susțin balerinii.

Aceștia reclamă și că „la ordinul coregrafului Horațiu Cherecheș, în sala de balet, în vestiare sau pe holurile teatrului nu se poartă mască! Domnul Cherecheș susține că masca se poartă doar afară, pe stradă“.

În urma sesizării depuse de balerini, Direcția de Sănătate Publică a Județului Constanța va efectua un control la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“.

V.I.

1 COMENTARIU

  1. Ăștia încă nu si-au dat demisia? Cum țin ei cu dinții de un loc de munca călduț. Madam chereches are și pensie,de ce nu pleacă? La cât e de rea și răzbunătoare are senzația ca dacă a fost solista e și un bun director? Se inseala! Horatiu cum e cu Bianca gologan pe care ai abuzat-o când era minora ,și colaboratoare de-a voastră la teatru? A 2 zi a venit mama ei și ai scbimbat-o cu Cătălina Iliescu,care la opera din București nu o băgau nici în ansamblu și aici dansează solist.cam mare diferență! Cat despre daniela vladescu,securitatea știe mai bine de ce au pus o. E cel mai slab manager din tara. Plânge pe la ușile cjc,la Mihai Lupu sa ia teatrul în subordinea lui,ca ministrul culturii vrea sa scape de instituție. Demisia oameni buni,e cel mai înțelept!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.