Corina Martin a primit numirea oficială de la Guvern în funcția de Consul onorific al Kazahstanului

0
1639
Corina Martin

După învestirea în funcția de Consul onorific al Kazahstanului la Constanța a Corinei Martin, Ministerul Afacerilor Externe ale României a autorizat-o și el să exercite funcțiile consulare.

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe ale României au anunțat că ministrul Bogdan Aurescu, văzând Patenta consulară prin care doamna Corina Martin a fost numità consul onorific al Republicii Kazahstan, șef al oficiului consular, cu sediul la Constanţa, având drept circumscripție consulară județele Constanţa, lalomița, Călăraşi, Giurgiu, Teleorman şi Tulcea, a semnat actul oficial de recunoaștere a acesteia pe această funcție.

Astfel,

„Din împuternicirea Guvernului României,

Autorizează pe doamna Corina Martin să exercite funcțiile consulare încredintate de Guvernul Republicii Kazahstan, în conformitate cu prevederile Conventiei de la Viena cu privire la relațiile consulare, din 24 aprilie 1963, să acorde protecție şi asistență persoanelor fizice si juridice ale statului trimițător și să ocrotească interesele acestora în România prin toate mijloacele legale, potrivit principiilor de drept internațional.

Autoritățile publice române sunt rugate să primească cererile și propunerile pe care doamna Corina Martin le va formula în calitatea sa oficială şi să-i asigure facilitățile, privilegiile și imunitățile de care beneficiază în temeiul Conventiei de la Viena, din 24 aprilie 1963.

Drept pentru care, prezentul Exequatur a fost semnat de ministrul afacerilor externe, este învestit cu sigiliul statului și este valabil începând cu data de 25 noiembrie 2021 și este valabil până la data de 22 noiembrie 2023“.

„Am primit autorizarea oficial semnată de Ministrul Afacerilor Externe ale României, Dl Bogdan Aurescu, pentru a exercita funcțiile consulare ce mi-au fost încredințate de Guvernul Republicii Kazakhstan.

Învestirea mea oficiala ca și Consul Onorific al Republicii Kazakhstan, având drept circumscripție consulară județele Constanţa, lalomița, Călăraşi, Giurgiu, Teleorman şi Tulcea, mă onorează și îmi da o șansă extraordinara să pot contribui la dezvoltarea relațiilor economice și culturale între Kazakhstan și România, în următorii ani.

Sunt onorată și recunoscătoare pentru încrederea pe care mi-a acordat-o Excelența Sa, Ambasadorul Republicii Kazakhstan în România, Dl. Nurbakh Rustemov și mă angajez să respect și să onorez misiunea încredințată mie.

Colaborez cu Ambasada Kazakhstanului în Romania din 2015, dar odată cu întâlnirea cu actualul Ambasador, am dezvoltat mai multe proiecte comune, care mi-au adus Invitația de a reprezenta Republica Kazakhstan, ca și Consul Onorific, invitație pe care am acceptat-o, cu mândrie și cu recunoștință.

Încep 2022 cu încredere și cu planuri mari și frumoase. Pentru România și Kazakhstan, se deschide încă o poartă către dezvoltare, prietenie și parteneriat”, a declarat Corina Martin.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.