Corina Martin susţine şi promovează diversitatea minorităţilor din Constanţa

0
220

Corina Martin, candidatul Partidului Ecologist Român la Primăria Constanța, s-a întâlnit in aceste zile cu reprezentanți ai Comunității Rușilor Lipoveni, cât și cu reprezentanti din Comunitatea tătărilor, prilej cu care s-au purtat noi discuții cu privire la promovarea și valorificarea potențialului tradiţional-cultural al minorităților din Municipiul Constanța.

Corina Martin a inclus pe lista sa de propuneri pentru Consiliul Local o reprezentantă a rușilor lipoveni, Valea Ignat, alături de două grecoaice, doi aromâni, un etnic tătar si un reprezentant al romilor.

În activitatea mea din ultimii ani, am promovat permanent minoritățile care conviețuiesc în armonie în Dobrogea, prin evenimentele și acțiunile pe care le-am organizat. De asemenea, am lansat un concept de eveniment, unic în Europa, care a reunit pe aceeași scenă, culturile, tradițiile, muzica, dansul și gastronomia celor mai importante comunități ale minorităților care trăiesc în Constanța. În parteneriat cu comunitățile care reprezintă grecii, turcii, aromânii, tătarii, rușii lipoveni, ne-am reunit în proiecte culturale comune, precum cel sugestiv intitulat ”Seară dobrogeană”, un proiect de mare impact pentru toate etniile. Continuând aceeași direcție a integrării valorilor minorităților pentru dezvoltarea și promovarea orașului Constanța, am inclus pe lista mea de propuneri pentru Consiliul Local, o reprezentantă a rușilor lipoveni, Valea Ignat, alături de două grecoaice, doi aromâni, un etnic tatar si un reprezentant al romilor. Vizitele echipei Partidului Ecologist Român la Comunitatea rușilor lipoveni și la reprezentanți ai Comunității tătărilor, se înscriu în viziunea mea de a armoniza valorile și cultura minorităților dobrogene, în brandul și imaginea Municipiului Constanța”, a precizat Corina Martin.

M.G.

Comandat de PER Constanţa,

Executat de FOCUSPRESS ONLINE SRL – portal: www.focuspress.ro

Cod AEP mandatar: 21200195

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.