Coronavirus – cele mai noi date la nivelul judeţului Constanţa: 87 de cadre medicale, infectate

0
793
Test COVID-19

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 1.330 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 33 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 942 de pacienți au fost declarați vindecați (din Constanța și alte județe).

În acest moment, sunt 295 de persoane internate, dintre care 266 din județul Constanța și 29 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență. De asemenea, la nivelul județului sunt 691 de persoane aflate în carantină la domiciliu.

În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 73 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate. În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 87 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (34), asistenți medicali (37) și personal auxiliar (16).

La nivelul județului Constanța au fost incluse 534 de paturi pentru tratarea bolnavilor COVID-19. Acestea sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 117 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 81 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 67 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (36 – 30 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (54 – 0 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (74 – 0 ocupate). În ultimele 24 de ore, în unitățile medicale publice din județul Constanța au fost realizate 155 de teste RT-PCR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.