Corpul de Control al Ministerului Sănătății la Spitalul Victor Babeș, unde o pacientă a murit după ce a fost deconectată din greșeală de la aparate de un brancardier

0
310
Foto: Alexandra VASILE

Pacienta internată în secția de Terapie Intensivă a Spitalului Victor Babeș din București care a murit ieri nu a decedat din cauze medicale clare, spitalul fiind cel care a anunțat incidentul și a cerut o anchetă a poliției în acest caz, deoarece împrejurările în care s-a produs decesul pacientei sunt neclare, a declarat vineri, managerul Spitalului Victor Babeș, medicul Emilian Imbri.

Inspectorii sanitari de stat din cadrul Direcției de Sănătate Publică București vor face o evaluare a procedurilor operaționale de lucru și a atribuțiilor din fișele de post în cadrul Spitalului de boli infecțioase Victor Babeș din București, unde o pacientă a murit ieri după ce a fost deconectată din greșeală de la aparate de un brancardier, potrivit unor surse. Din primele informații, femeia a fost confundată cu o altă pacientă, care nu mai era în viață.

Este o primă evaluare si în funcție de cele constatate vor fi luate ai alte măsuri, dacă se impun, în conformitate cu atribuțiile legale ce revin reprezentanților Ministerului Sănătății“, au precizat reprezentanții instituției conduse de Nelu Tătaru. Managerul Spitalului Victor Babeș, medicul Emilian Imbri, a declarat, pentru HotNews.ro, că spitalul este cel care a anunțat incidentul și a cerut o anchetă a poliției în acest caz, deoarece nu se cunosc împrejurările în care s-a produs decesul pacientei. În acest moment sunt în desfășurare o anchetă a Poliției și una administrativă, a spitalului. Acest lucru se întâmplă din cauză că decesul nu s-a produs din cauze medicale clare și trebuie stabilite împrejurările în care s-a produs, explică Emilian Imbri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.