Costin Răsăuțeanu către Vergil Chițac: Dumneavoastră îngropați CT BUS. Primarul Constanței: Asta nu este ședință, este circ

0
507

Primarul Constanței Vergil Chițac și consilierul local PSD Constanța, Costin Răsăuțeanu s-au contrat minute bune, în ședința ordinară a Consiliului Local Constanța, de marți, 29 noiembrie 2022, la proiectul de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului de venituri şi cheltuieli pentru anul 2022 al CT BUS SA.

Costin Răsăuțeanu l-a acuzat pe primarul Vergil Chițac că îngroapă societatea CT Bus, pe care PSD i-a lăsat-o la „cheie”. Primarul Constanței a spus că aceasta nu este o ședință de Consiliu Local, ci este „circ”.

Costin Răsăuțeanu (PSD):Proiectul este întocmit superficial din punctul nostru de vedere. Situația la CT Bus nu este foarte bună, nu știu ce informații aveți dumneavoastră, nu știu ce date aveți (…) Peste 30% din autobuzele nou achiziționate riscă să iasă din garanție. Acestea consumă peste 50% de litri la 100 km.

Primarul Vergil Chițac: CT Bus nu are pierderi, pe de-o parte spuneți că au pierderi, pe altă parte spuneți că ținem autobuzele pe loc. Asta e o societate comercială, care are o conducere ce nu depinde de primărie, care se subordonează unui consiliu local de unde faceți parte.

Costin Răsăuțeanu: Dumneavoastră îngropați și această societate pe care v-am lăsat-o la cheie (…). Rugămintea noastră este să se ia măsuri ca această societate să nu se pună pe butuci. Într-un an de zile ne dorim să nu mai avem flotă?Achiziționăm ulei care nu este specific pentru acel motor

Vergil Chițac: Asta nu este ședință de Consiliu Local, asta este circ, eu nu vreau să mai asist la așa ceva.

Primarul Constanței i-a transmis o invitație liderului consilierilor locali PSD Constanța ca să se convingă că CT BUS nu poate intra niciodată în faliment.

P.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.