COVID-19. Paturile pentru tratarea bolnavilor au ajuns la capacitatea maximă, la Spitalul de Boli Infecţioase: a fost suplimentat numărul acestora

0
2516
sursa foto: Digi24

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 3.118 persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 64 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate. 

În acest moment, sunt 414 persoane internate, dintre care 381 din județul Constanța și 33 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență. 

De asemenea, la nivelul județului sunt 1.022 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 316 persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 224 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (69), asistenți medicali (87) și personal auxiliar (68).

La nivelul județului Constanța au fost incluse 605 paturi pentru tratarea bolnavilor COVID-19. Acestea sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 125 ocupate, capacitate suplimentată), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 91 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 100 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (107 – 74 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (54 – 22 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (74 – 2 ocupate).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.