Creația artistică raportată la sacru, accesibilă iubitorilor de frumos

0
109

Aproximativ 50 de lucrări de artă sacră vor fi expuse în mediul online, miercuri, 15 aprilie, de la ora 19:00. Cu ocazia Sărbătorilor Pascale, canalul Youtube al Facultății de Arte din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța va găzdui un nou vernisaj intitulat „Sacrul în artă – interferențe clasice și contemporane”: https://www.youtube.com/channel/UCAX7IC0rqu7lA1WYWFwZ7oA.

Expoziția organizată de studenții și profesorii de la specializările Pedagogia Artelor Plastice și Decorative și Educația vizuală prin studiul peisajului și figurii cuprinde lucrări concepute atât sub îndrumarea cadrelor didactice Sînziana Romanescu, Lelia Rus Pîrvan, Florentin Sîrbu și Ilyia Iankov – în cadrul lucrărilor practice de specialitate și a workshopurilor periodice, precum și individual.

Ideea de sacru este surprinsă în mod unic de fiecare expozant, privitorul fiind invitat să se bucure de unitate în diversitate. Lucrările prezente în expoziție sunt realizate în tehnici multiple: pictură clasică pe sticlă, vitraliu pictat, pictură și tehnică mixtă pe pânză, tehnică mixtă și colaj pe hârtie, desen și prelucrare digitală.

Organizatori ai evenimentului: Sînziana Romanescu, Ovidiu Felipov, Lelia Rus Pîrvan, Florentin Sîrbu.

Este cea de-a doua expoziție prezentată în spațiul virtual, după ce săptămâna trecută iubitorii de frumos s-au delectat cu vernisajul „Corpul uman – armonie, estetică și realism!”. Potrivit organizatorilor, reacția publicului nu a întârziat să apară, evenimentul fiind considerat de bun augur în această perioadă în care stăm în casă.

 „Constănțenii ar trebui să se bucure de toate expozițiile pe care studenții Facultății de Arte le fac pentru ei. O dată pe săptămână, cel mult la două săptămâni, vom prezenta o expoziție în mediul online. Următoarea expoziție va fi despre Art Nouveau, am pregătit această expoziție în paralel cu renovarea Cazinoului, o expoziție care să vină în ajutorul lucrărilor de reabilitare a Cazinoului”, a declarat Ovidiu Felipov, cadru didactic al Facultății de Arte.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.