Crește alarmant numărul cazurilor de gripă și viroze, la Constanța: Spitalul Județean a luat măsuri

0
379

Având în vedere contextul epidemiologic actual privind creşterea numărului de cazuri de gripă şi viroze repiratorii şi, la recomandarea Direcţiei de Sănătate Publică şi a Ministerului Sănătăţii, conducerea Spitalului Judeţean Constanţa a luat o serie de măsuri, în vederea prevenirii răspândirii infecţiiilor respiratorii.

Astfel, începând de marti, 10 ianuarie 2023, accesul vizitatorilor în Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei” Constanţa va fi permis după cum urmează:

LUNI – DUMINICĂ:  13.00-15.00

Totodată, în vederea protejării pacienților și a personalului medical, se interzice accesul vizitatorilor în secțiile cu risc: Neonatologie, Obstetrică Ginecologie 1 şi 2, Pediatrie, Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică. 

”Venim în sprijinul pacienţilor internaţi în secţiile unde programul de vizită este suspendat, cu personal care va asigura serviciul de curierat, zilnic, în intervalele orare 11.00-12.00 și 16.00-17.00. Punctul de întalnire este la intrarea în Spital dinspre Bd. Tomis (ușa rotativă)”, au transmis reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța.

Accesul vizitatorilor în salon este permis după cum urmează:

– 1 vizitator/pacient în saloanele cu 3 paturi, pacientii putând fi vizitati pe rând; … 

– 1 vizitator/pacient în saloanele cu un număr de 4-6 paturi, putând fi vizitati maximum doi pacienti în acelasi timp. … 

– Durata vizitei este limitată la 15 minute.

– Nu este permis accesul vizitatorilor care prezintă semne clinice de infectii respiratorii sau aflaţi în stare de ebrietate;

– Este obligatorie purtarea echipamentului de protectie. Acesta este pus la dispozitia vizitatorilor gratuit si se regăseşte la intrarea în fiecare secţie.

Masca de protecţie este obligatorie în incinta spitalului, în timpul vizitei!!!

L.B.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.