Criminalul de la Cernavodă, arestat pentru 30 de zile

0
505
Cosmin Harabor

Bărbatul acuzat că a omorât-o pe Cristina Palu, de la Cernavodă, a fost arestat.

Tribunalul Constanța a emis mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile, pe numele lui Cosmin Harabor, din Medgidia, individul acuzat că a ucis-o pe profesoara Cristina Palu, în propriul apartament. Bărbatul a participat, împreună cu anchetatorii, la reconstituirea faptelor, în cursul dimineții de vineri, după care s-a întors în arestul IPJ. Câteva ore mai târziu, acesta a fost prezentat instanței cu propunere de arestare, iar judecătorii au admis propunerea procurorilor.

Bărbatul și-a recunoscut faptele, explicând că omorul a avut loc seara, însă a părăsit apartamentul victimei abia a doua zi dimineață, în jurul orei 06:00. În tot acest timp, a stat în locuința acesteia, lângă cadavru.

A fost prins în ziua în care s-a descoperit și crima, pe raza localității Deleni, fiind reținut de polițiști.

Ce spun procurorii

”Prin ordonanţa din data de 9 aprilie 2021 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul H.R.C., acuzat pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi tâlhărie calificată şi care a fost reţinut pe timp de 24 de ore în cursul zilei precedente.

Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că, la data de 06 aprilie 2021, în locuinţa acesteia din oraşul Cernavodă, inculpatul a ucis-o în scop de jaf pe victima P.C., prin strangularea cu o chingă din material textil, lovirea cu pumnii, legarea mâinilor la spate cu coliere de plastic şi înfundarea în gură a propriilor ciorapi, ocazie cu care a sustras din locuinţă suma de 500 de lei un telefon mobil, trei carduri bancare şi cheile locuinţei şi autoturismului victimei.

Cadavrul victimei a fost descoperit în ziua de 08 aprilie 2021, zi în care inculpatul a fost depistat pe raza comunei Deleni, ocazie cu care s-a stabilit că încerca să se sinucidă, după ce ingerase otavă de şobolani şi antigel. În primă fază inculpatul a fost condus la spital, unde după examinare medicii au stabilit că este în afara oricărui pericol, astfel că a fost condus la procuror, audiat şi reţinut.

În cursul zilei curente procurorul de caz a formulat propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru următoarele 30 de zile, propunere ce a fost trimisă spre soluţionare judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Constanţa”.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.