Cristian Radu anunţă referendum local pentru reducerea prețului apei, la Mangalia, după alegeri

0
1300

Președintele PNL Mangalia, primarul Radu Cristian, a declarat că, după alegerile locale din 27 septembrie, va iniția in CL Mangalia, un proiect de hotărâre privind organizarea unui referendum local pentru reducerea prețului apei potabile și modernizarea rețelei de apă-canal, de către Regia Autonomă Județeană de Apă (RAJA), aflată în subordinea Consiliului Județean Constanța.

“Tot mai mulți locuitori ai Mangaliei reclamă prețul mare al apei potabile și lipsa investițiilor in rețeaua de apă-canal. De-a lungul anilor, am făcut nenumărate demersuri la RAJA, dar conducerea instituției refuză să asculte doleanțele locuitorilor Mangaliei și de aceea am ajuns la această soluție extremă. De câte ori ies pe stradă, oamenii se plâng, pe bună dreptate, că in Mangalia se plătește unul dintre cele mai mari prețuri din țară, pe mc de apă potabilă, dar în schimb nu se investește suficient în modernizarea stației de epurare și a rețelei”, a declarat Radu Cristian, potrivit unui comunicat transmis presei. El a explicat că, la sugestia tot mai multor cetățeni ai orașului, a decis ca, imediat după alegeri, să declanșeze procedurile legale pentru organizarea unui REFERENDUM LOCAL PENTRU REDUCEREA PREȚULUI APEI.

“Voi evita abordarea acestui subiect acum, in campania electorală, pentru a nu fi acuzat de populism, însă imediat după 27 septembrie voi urma calea legală pentru referendum. Așa cum am știut să atragem fonduri UE de peste 50 de milioane de euro, pentru modernizarea orașului și stațiunilor, vom reuși împreună, stimați concetățeni, să reducem și prețul apei”, a subliniat edilul Mangaliei. Radu Cristian afirmă că, pentru atingerea acestui obiectiv, este necesară o majoritate PNL in CL Mangalia și CJ Constanța, pentru susținerea proiectelor comunității, inclusiv in privința reducerii prețului apei. “Sper ca, după referendum, RAJA să nu se mai comporte ca stat în stat și să țină cont de doleanțele oamenilor”, a completat primarul Mangaliei. El a precizat că a abordat acest subiect inclusiv la conferința de presă organizată, recent, cu ocazia semnării a încă trei proiecte cu finanțare UE, in prezența vicepremierului României, doamna Raluca Turcan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.