Cristina Rizea, candidat pentru Camera Deputaţilor: La conducerea instituțiilor trebuie să vină oameni competenți, care au intrat prin concursuri, iar USR-PLUS susține această practică

0
203

Cristina Rizea, candidat USR-PLUS la alegerile parlamentare ce vor avea loc la data de 6 decembrie a anului curent, a fost invitată în cadrul unui interviu Focus Press, pentru a aduce în atenția electoratului programul de guvernare al alianței.

Candidată pe loc eligibil, locul doi la Camera Deputaților, Cristina Rizea, membră a partidului PLUS susține că este nevoie în regim de urgență de o reformă electorală.

Aceasta a prezentat punctele forte din programul de guvernare cu care alianța USR-PLUS se prezintă în fața electoratului. 

“Proiectul meu de suflet din programul USR-PLUS de guvernare este cel legat de școala după școală, cu programul 8.00- 17.00. Ne propunem să implementăm acest proiect, în primă instanță, în mediul rural, unde sunt foarte multe familii defavorizare, iar o masă caldă asigurată la prânz. 

Referitor la guvernele PSD, PNL, care s-au tot perindat de 30 de ani, Rizea a comentat că cetăţenii le-au dat o palmă usturătoare în privinţa construirii de spitale, ea amintind că  cetăţenii au pus mână de la mână şi au ridicat o unitate medicală, demonstrând că se poate!

“Este foarte grav, avem nevoie de depolitizare în sistemul sanitar, dacă vine PSD la putere își pune oamenii la conducerea spitalelor și nu numai, a școlilor, vine PNL-ul, își pune oamenii lui. Nu aceasta este soluția. La conducerea instituțiilor trebuie să vină oameni competenți, care au intrat prin concursuri și USR-PLUS susține această practică”, a declarat Rizea.  

Cristina Rizea a spus că este conștientă de faptul că alianța USR-PLUS nu va guverna singură, ci alături de Partidul Național Liberal: 

“Nu vom putea guverna singuri, cu siguranță vom avea un guvern format din USR-PLUS și PNL, dar contează foarte mult cărui partid cetățenii îi va acorda cele mai multe voturi, în jurul căruia se va forma acest guvern, iar dacă se va forma în jurul USR-PLUS, aceste reguli de transparentizare vor trebui să fie respectate şi de miniștrii PNL, fie că le place, sau fie că nu le place”, a mai declarat Rizea.

“Toate achizițiile publice trebuie făcute transparent și toate contractele să fie online, ca oricine să poată vedea la orice oră unde s-au dus banii publici”;

“Politica se face în interesul cetățeanului. Referitor la sloganul” Fără penali în funcții publice” spun că mu este normal ca o persoană condamnată penal să aibă o funcție publică. După ce cazierul este curat nu este nicio problemă, dar atâta timp cât este condamnată o persoană, nu are ce căuta să aibă acces la banul public”.

Declaraţiile complete le puteţi urmări în materialul VIDEO!

Comandat de PARTIDUL LIBERTATE, UNITATE ȘI SOLIDARITATE

Executat de Focus Press

Cod mandatar financiar 11200033

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.