Cristina Rizea, deputat REPER: „Orgoliul politic este mai mare decât dorinta de a oferi sprijin părinților cu probleme de infertilitate“

0
101

Poriectul deputatei REPER Cristina Rizea privind decontarea procedurilor de fertilizare in vitro este blocat de lipsa unui aviz și a unui vot. Un aviz al Ministerului Familiei pentru decontarea procedurilor de fertilizare in vitro din Fondul Unic Național al Asigurărilor de Sănătate și un vot al Camerei Deputaților.

Deputata Cristina Rizea acuză că avizul întârzie să apară pentru că proiectul în sine nu e pomană electorală PSD așa cum sunt cele 2.500 de vouchere.

„Cele 10.000 de vouchere care s-au transformat în 5.000 și mai apoi în 2500 și care nu sunt disponibile încă. Vouchere care depind de semnătura unui ministru, de cheful de muncă al unui funcționar public și de suma de bani care mai rămâne la bugetul statului după ce se plătesc salariile și pensiile aparatului de partid. Da, suntem 8 miliarde, dar copiii romani sunt din ce în ce mai puțini. Anul trecut s-au născut cei mai puțini copii în România din ultima sută de ani, iar numărul cuplurilor care își doresc copii dar suferă de infertilitate creste de la an la an. Pentru ei, singura șansă sunt procedurile de fertilizare in vitro. Și da, infertilitatea este o boală care atinge din ce in ce mai mulți români. Rom\ni platitori de taxe si impozite, de asigurari de sanatate. Iar acest guvern nu are dreptul să-și bată joc de ei fluturandu-le în față câteva vouchere care nici nu sunt suficiente, nici nu acoperă integral costurile, în timp ce ignora cu bună știință un proiect de lege care ar pune semnul egal între asigurați indiferent de venituri, de accesul la informații sau noroc chior, dandu-le celor în nevoie dreptul decontării procedurilor de fertilizare in vitro din Fondul Asigurărilor de Sănătate, acel fond pentru care ei platesc lunar. Un aviz lipsă, un vot care nu se mai dă și un orgoliu politic contribuie acum la falimentul sistemului de pensii și la adâncirea crizei fortei de muncă care se vor simți peste 2-3 decenii în România. Dar mai dureros e că ele stau în calea bucuriei unor potențiali părinți de a -și strânge în brate un copil multdorit“ a declarat Cristina Rizea.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.