CTP spune că ar vrea să-l boteze în mare pe ÎPS Teodosie, după declarațiile despre cazul bebelușului mort: ‘M-aș oferi să-l apăs eu pe cap’

0
458
sursa foto: Facebook

Scriitorul și jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat pe un post de radio că ar vrea să-l boteze pe ÎPS Teodosie în mare, după declarațiile făcute de ÎPS Teodosie despre cazul bebelușului mort în urma unui botez: „Nu. Nicicum nu se schimbă ritualul (n. r.: cel al botezului). Pentru că…o să dau și temeiuri din Sfintele Canoane. Canoanele acestea referitoare la credință sunt valabile și peste 1000 de ani. De aceea nu vom schimba. Nu ne intimidăm“, spunea Preaînaltul despre ritualul botezului.

Indignat de declarațiile lui ÎPS Teodosie, CTP a precizat la postul Europa FM: „’Nu vom schimba ritualul botezului. Nu ne intimidăm’, a cuvântat ÎPS Mache Porcu de la Constanța după ce bebelușul născut prematur și cu afecțiuni congenitale a fost scufundat în cristelniță întru botez de un popă din Suceava. La autopsie, în plămânii bebelușului s-a găsit lichid, iar popa e urmărit penal pentru ucidere din culpă. Ca să-și întărească spusele și să arate că nu s-a intimidat, îi propun ÎPS Mache Porcu, așa cum a organizat Învierea în reluare, să se mai boteze încă o dată, în Marea Neagră, că e la doi pași. Să fie în pielea goală, cum a fost copilul înecat, și să fie băgat în apă temeinic, după ritual, de trei ori și până la fund. Nu fac parte din Biserică, ca să pot oficia un botez, altfel m-aș oferi să-l apăs eu pe cap…”

Reamintim că un copil în vârstă de o lună şi jumătate a decedat, luni, 1 februarie a.c., la spital, după ce a făcut stop cardio-respirator duminică, în urma ritualului de botez ce a avut loc la Biserica “Sf. Constantin şi Elena” din Suceava, în timpul căruia ar fi fost complet scufundat în apă. Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava, Dan Teodorovici, bebeluşul a fost găsit în stop cardio-respirator de echipajul SMURD care a intervenit la faţa locului, l-a resuscitat şi apoi l-a transportat la spital.

Preotul Alexandru Mazarache a dobândit calitatea de suspect în dosarul de ucidere din culpă privind cazul bebeluşului decedat, a declarat presei, miercuri, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, Anca Panciuc. “Facem precizarea că persoana faţă de care se fac cercetări a dobândit calitatea de suspect, cercetările fiind efectuate sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă, prevăzută de articol 192, aliniat 1 din Codul Penal. Raportul de necropsie medico-legală urmează a fi înaintat la dosarul cauzei”, a spus Anca Panciuc. Iniţial, fusese deschis dosarul penal in rem, informează Agerpres.

Ancheta în acest caz este derulată de poliţişti, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.

Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a anunţat, luni, că va analiza şi stabili circumstanţele în care a decedat bebeluşul după slujba botezului, precizând că a luat deja legătura cu preotul paroh şi cu persoanele prezente la ritual.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.