Cum alegi cămăşi pentru bărbaţi în funcţie de structura corporală?

0
68

Atunci când doriţi să achiziţionaţi o cămaşă, fie ea pentru completarea unei ţinute formale sau a uneia casual, trebuie să ţineţi cont de câteva aspecte.

Credem că primul aspect, care primează, este structura corporală. Degeaba selectaţi modele de cămăşi interesante dacă acestea nu se aşează frumos pe corp. Tocmai de aceea, ne-am gândit să vă dăm câteva sfaturi, ca voi să ştiţi pe viitor răspunsul la întrebarea : cum alegi cămăşi pentru bărbaţi în funcţie de structura corporală?

Desigur, după ce aflaţi răspunsul, musai aruncaţi un ochi pe site-ul Bolf.ro, pentru a alege cămaşa potrivită!

Stilul de cămaşă potrivit pentru fiecare structură corporală

  • Structură atletică : pentru norocoşii care au o constituţie atletică, alegerea este una simplă: cămşile slim fit vă imbracă trupul foarte frumos. Structura atletică se defineşte prin umeri laţi, talie accentuată şi braţe puternice. Fiind o constituţie ideală, în mod normal nu trebuie să vă faceţi griji asupra tipului de imprimeu sau de culoare, mai ales că vi se potriveşte orice! Totuşi, vă propunem să nu vă cumpăraţi cămăşi prea mari, care nu vă pun în valoare şi în niciun caz cămăşi mult prea strâmte. Bunul gust trebuie să fie prezent, astfel încât să aveţi o ţinută demnă de un bărbat adevărat.
  • Pentru slăbuţi, cel mai bun model de cămaşă este tot unul slim fit, deoarece o cămaşă prea largă nu va arăta în niciun caz bine şi nu va sublinia într-un mod firesc corpul vostru. Ca şi în cazul structurii atletice, nici vouă nu vi se potrivesc cămăşile mult prea strânse pe corp. Căutaţi modelul potrivit mărimii voastre, care să nu fie extrem de mulat şi în acelaşi timp deloc larg. Ideea este să aveţi libertate de mişcare.
  • Pentru persoanele cu o structură a corpului mai solidă, recomandăm cămăşile de tip loose fit, sau mai largi. Dacă aveţi impresia că acestea vă conturează într-un mod neplăcut silueta, atunci puteţi opta pentru modelul oxford, unde gulerul este prins în nasturi iar forma este una dreaptă. Nu vă recomandăm modelele slim fit, deoarece nu vor face altceva decât să atragă atenţia într-un mod neplăcut asupra voastră. 

Câteva reguli de respectat înainte de achiziţionarea unei cămăşi

Ca să fie totul şi mai clar, iată cum ar trebui să se aşeze cămaşa perfectă:

  • Cusătura de la baza umărului ar trebui să pice fix pe colţul osului umărului, nu sub el şi nici spre gât;
  • La baza taliei, cămaşa ar trebui să se adune, însă materialul să nu depăşească 4 centimetri; de asemenea, nasturii nu ar trebui să arate ca şi cum ar ceda în secunda următoare;
  • Între guler şi pielea gâtului ar trebui să încapă două degete;
  • Mânecile ar trebui să nu vă restricţioneze în momentul mişcării braţelor, dar nici să fie prea largi;
  • Manşetele ar trebui să se afle fix în locul în care încheietura mâinii se uneşte cu palma.

Noi suntem de părere că dacă respecţi aceste reguli simple, cu siguranţă îţi vei găsi cămaşa perfectă. Desigur, pentru asta va trebui să intrii şi pe Bolf.ro!  În final nu  ezita să te bucuri de avantajele şi versatilitatea hainelor pe care le iubeşti. Ştii că poţi fii casual, impunător, nonconformist sau elegant…cu ajutorul acestei piese minunate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.