Cum explică Poliția amenda dată minorilor care se jucau în curtea școlii

5
2014

În cursul zilei de vineri, 2 octombrie a.c., opt minori cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani au fost sancționați de către polițiștii din cadrul Secției 2 din municipiul Constanța, cu suma de 250, în urma solicitării de către locatarii din zona Școlii 29, pentru tulburarea liniștii publice.

În acest caz, oamenii legii explică de ce au luat astfel de măsuri în cazul minorilor.

Pentru unitatea de învățământ la care faceți referire, precizăm faptul că, la nivelul Secției 2 Poliție au fost înregistrate 4 sesizări scrise și 5 telefonice, dintre care 3 prin apel 112, cu privire la faptul că se tulbură ordinea și liniștea publică a locuitorilor.

În cursul zilei de 2 octombrie a.c., în jurul orei 20.20, polițiști din cadrul Secției 2 au identificat un grup de 8 tineri, cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani, care se aflau în curtea instituției de învățământ, încălcând normele legale de acces.

Polițiștiștii au procedat la înștiințarea tinerilor în cauză despre faptul că vor fi conduși la sediul poliției în vederea legitimării și luării măsurilor legale.

Aceștia au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 250 de lei, fiecare, pentru pătrunderea, cu încălcarea normelor legale de acces, în incinta instituției de învățământ, fără a avea acordul școlii pentru folosirea terenului de sport după terminarea cursurilor.

Totodată, polițiștii le-au reamintit acestora despre responsabilitatea privind respectarea măsurilor de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a se proteja pe ei înșiși, dar și pe toți cei din jurul lor.

De asemena, conducerea I.P.J. Constanța a dispus verificari, prin structura de control intern, cu privire la modul în care au acționat polițiștii“, explica IPJ Constanța.

L.M.

5 COMENTARII

  1. ESTE LEGALA APLICAREA LEGII ,DAR SI REPET DAR, TREBUIE CUMPANITA GRAVITATEA FAPTEI SI CONTEXTUL SI PERICOLUL SOCIAL DECI SUNT MULTI FACTORI CE TREBUIE ANALIZATI! NU NEAPARAT DACA SE SUNA LA 112 TREBUIE LUATE MASURI RADICALE ! TOTDEAUNA TREBUIE SA GANDIM CA ,,NOI” SUNTEM IN CAUZA DECI COPIII NOSTRII ! IN CONTEXTUL ACTUAL CE LE FACEM ACESTORA II SCOATEM DIN CURTEA SCOLII ,ATENTIE : A SCOLII ! SI II TRIMITEM UNDE LA DEALERI DE DROGURI? NOI SI NUMAI NOI SUNTEM DE VINA,AM LUCRAT IN DOMENIU SI MIE MI-E RUSINE! A G E N T U L C O N S T A T A T O R STABILESTE INCADRAREA SI NU OFITERUL,DISPECERUL SAU NU STIU CE COMISAR !!!!

    • AVETI DREPTATE!DIRECTORUL NU ARE VINA,NU TREBUIA SA ISI DEA DEMISIA.PE VREMURI,ORICINE INTRA PE TERENUL SCOLII SA JOACE FOTBAL.ORA 20,20 NU E ORA DE LINISTE,DECI ACEI PENSIONARI NU TREBUIAU BAGATI IN SEAMA.AVIS,GHEORGHE DINCA!LA EL AU VENIT TARZIU IN URMA SESIZARILOR,AICI VIN IN CATEVA MINUTE.SI IN AER LIBER GRIPA ASTA ORDINARA NU SE IA ASA USOR.SA DEA DUMNEZEU SA MAI AUZIM RASETE,VESELIE,VORBE IN STRADA,.CACI CU REGULILE-RESTRICRTIILE ASTEA,IN CURAND NE VOR BAGA LA CUTIE SI STRAZILE VOR FI CA UN MORMANT.

  2. Un vecin are voie sa sparga faianta ,gresia ,sa dea gauri in pereti ,sa toace vinete ,sa faca ce vrea muschii lui pana la 10 seara ,de ce-ar avea voie copiii sa joace fotbal pe terenul scolii???…Noaptea mintii! Bine ca s-au deschis salile de fitnes (ca acolo nici nu pui mana in locul in care a picurat sudoarea cuiva…)

    • CE TREABA ARE UNA CU ALTA?PE VREMURI,IN CURTEA SCOLII,DUPA ORE,SE INCINGEAU NISTE MECIURI DE FOTBAL,DE MAI MARE DRAGUL!!PARINTI,C OPII,GALERIE!!IN JURUL OREI 20,20 STIU CA NU E ORA DE LINISTE…DECI,NISTE PENSIONARI AMARATI SI FRUSTRATI,CA DE OBICEI DAU TELEFON…O SA VINA VREMEA CAND STRAZILE VOR FI GOALE DIN CAUZA,,,PANDEMIEI,,SAU DIN CINE STIE CE MOTIVE,VA FI LINISTE DE MORMANT1NE VOR BAGA LA CUTIE!ASTA VRETI?

  3. Asa părinți, asa copii! Mai durează puțin și veți culege roadele proastei creșteri. Locuiesc lângă scoala și vad ce se întâmplă acolo. Încă din martie, când existau restricții, se strângeau acolo în jur de 20 și își făceau țigări, consumau alcool, spargeau seminte și vorbeau ca la usa cortului. Nu mai vorbim despre parintii care treceau prin gardul scolii, reparat de câteva ori, cu biciclete și trotinete. Ce vina au elevii acelei scoli care erau nevoiți sa treacă prin mizeria ” olimpicilor” și prin cioburile sticlelor sparte? Jungla! Ăștia sunt copiii educați de parintii zilelor noastre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.