Cum s-a adunat “gașca” de italieni și spanioli la Complexul Summerland din Mamaia, care a fost săltată de DIICOT

1
20910
Imagine cu rol ilustrativ. FOTO: Poliția Română

Magistrații Curții de Apel Constanța, la data de 27 ianuarie 2023, au respins apelurile în dosarul de trafic de droguri în care mai mulți bărbați fuseseră condamnați pe fond. Astfel, decizia Tribunalului Constanța a rămas definitivă. Interesant este modul cum toate persoanele implicate au relatat procurorilor DIICOT cum au venit în România, din Italia și Spania. Au aterizat la București, după care au venit cu taxiurile la Constanța, fiecare cursă costând circa 100 de euro (în 2018). S-au cazat în complexul Summerland și au început să consume și să vândă droguri, precum cocaină, ketamină, ecstasy, mai ales în cadrul festivalului Sunwaves.

Philippe Bichara a fost condamnat la 3 ani şi 3 luni închisoare, Al Jbour Al Majali Kaled – 5 ani şi 2 luni, Galli Federico Francesco Felice – 2 ani şi o lună închisoare, N. M. – 5 luni cu suspendare, la fel și V. A., pe când N. C. s-a ales cu o amendă penală în valoare de 4.500 de lei. Menționăm că ultimii 3 au fost acuzați doar de deținere de droguri pentru consum propriu.

Însă, Philippe Bichara și Al Jbour Al Majali Kaled au depus apel, nemulțumiți fiind de pedepse, ce le-au fost respinse pe 27 ianuarie 2023.

Amintim că, în cursul nopţii de 27 spre 28.04.2018 inculpatul Bichara Philippe a comercializat în staţiunea Mamaia, în incinta unuia dintre corturile amenajate cu ocazia unui festival, contra sumei de 700 de lei, 10 comprimate de culoare roz, (MDMA), drog de mare risc”, potrivit comunicatului.

Procurorii au efectuat o percheziţie într-un complex din Stațiunea Mamaia, Summerland, la o locuință închiriată de mai mulţi cetățeni italieni pe perioada minivacanței de 1 Mai. În urma percheziției, au fost ridicate 204 de comprimate Ecstasy, 15,8 grame de cocaină, 17,9 grame MDMA substanţă cristalizată, 88,5 grame de ketamină, 1 gram de muguri de cannabis și un cântar electronic de precizie, precum și suma de 21.387 lei și 5.145 euro.

La data de 01.05.2018 Tribunalul Constanța a dispus măsura arestării preventive a italianului, pentru o perioadă de 30 zile, după care, pe parcursul procesului penal, a fost plasat sub control judiciar. În momentul trimiterii în judecată, în septembrie 2018, au fost deferiți justiției și ceilalți 5 cetăţeni italieni, acuzați de săvârşirea infracţiunilor de deținere de droguri de risc și de mare risc.

Au fost trimiși în judecată pe 21.09.2018.

Cum s-a adunat ”gașca” la Summerland

Unul dintre inculpați a declarat că drogurile fuseseră achiziționate de Jabiri Zakaria, acesta le adusese în apartament și, din ele, îi dădea zilnic o parte, să le vândă.

Am vândut din acele droguri în zilele de joi și vineri, în contextul desfășurării în Mamaia a Festivalului Sunwaves. Precizez că, în acele zile, întrucât Jabiri Zakaria nu avea acces la internet, acesta s-a folosit de telefonul meu pentru a conversa cu diverse persoane. Recunosc faptul că 5 grame de cocaină îmi aparțineau în exclusivitate, erau puse într-un singur pliculeț și le țineam pentru consumul meu. S-au mai găsit, separat, circa 200 de pastile de MDMA, puse într-o borsetă. Despre acestea, afirm că tot de către Jabiri Zakaria au fost procurate și aduse la apartament. Știu că Jabiri Zakaria urma să vândă acele pastile unui băiat, pe care nu-l știam, dar ulterior am aflat că era vorba chiar de individul care ne-a denunțat pe noi. Eu nu aveam nici o implicare în afacerea cu aceste circa 200 de comprimate de ecstasy. A mai existat un stoc anterior de pastile, procurate tot de Jabiri Zakaria și aduse la apartament. Din acest stoc de pastile, îmi dădea zilnic o parte, eu le vindeam la festival și aduceam banii la apartament. Practic, cred am vândut cam 20 – 30 de pastile de ecstasy în total. Toți banii pe care i-am obținut din vânzarea de droguri în cadrul festivalului i-am dat lui Jabiri Zakaria și urma ca, după terminarea festivalului și a stocului de droguri, să primesc de la Jabiri Zakaria o jumătate din suma pe care doar eu o obținusem din vânzarea drogurilor. Practic banii care s-au găsit la percheziție – și mă refer la sumele mari de lei și euro descoperite – fuseseră strânși din vânzările de droguri făcute de mine și de Jabiri Zakaria, dar cred că eu am adus cel mult echivalentul în lei a circa 2.000 de euro din acea sumă. Din această sumă mie mi-ar fi revenit cam 1.000 de euro”, ar fi spus inculpatul, potrivit informațiilor noastre.

În legătură cu situația apartamentului din cadrul complexului Summerland, se pare că pachetul turistic, însemnând chiria pe 4 – 5 zile și biletele de festival, fusese achiziționat de niște amici italieni de-ai lui Bichara și ai lui Jabiri Zakaria.

În respectivul apartament au venit și alte persoane, prieteni toți, din Spania și Italia.

Au relatat că au venit special pentru Sunwaves și să consume droguri. Au aterizat la București și au venit cu taxiurile în Constanța, la complexul Summerland. Toți au declarat că sunt consumatori de droguri de ani de zile.

În prezenta cauză, DIICOT Constanța a avut și colaboratori sub acoperire, care se infiltraseră în grupul italienilor.

Liliana BELCIUG

1 COMENTARIU

  1. Și la Mangalia se consumă droguri că dacă se arestează un traficant îi continuă afacerea copilul sau soția afacerea așa este și cu acest traficant care i se zice Cotoiul, acum vând ceilalți membrii ai familiei la Moară !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.