Cum se pregătește Guvernul “salvarea” turismului și a HoReCa

0
263
terasa Marco Polo, sursa foto: tripadvisor.com

Turismul și industria HORECA vor beneficia de granturi în valoare de 350 milioane de euro, bani din fonduri nerambursabile, a declarat Emil-Răzvan Pârjol, secretar de stat în Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, în cadrul unui interviu acordat publicației Wall-Street.

În contextul în care turismul și HORECA se numără printre industriile cele mai afectate de pandemie, secretarul de stat Emil-Răzvan Pârjol a vorbit despre măsurile de sprijin luate de Executiv. Totodată, oficialul a subliniat importanța respectării regulilor privind siguranța sanitară, ca element decisiv în planurile de eliberare a restricțiilor pentru industria turismului și HORECA.

”Până acum am avut intenția și chiar am reușit să redeschidem o bună parte a acestor sectoare. Însă relaxarea a fost înțeleasă greșit și ne-am văzut nevoiți să impunem din nou restricții. În august vom vedea și rezultatele măsurilor gândite pentru sprijinirea celor două industrii. În mod cert ne vom folosi de granturile de la Uniunea Europeană, iar cei 350 de milioane de euro care revin turismului și HoReCa vor fi folosiți pentru investiții, dar și capital de lucru”, a precizat Emil-Răzvan Pîrjol, secretar de stat în Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

”În prezent, înaintea situației economice, cele două industrii se confruntă cu o altă problemă și anume, teama oamenilor de a nu se infecta, care este un factor definitoriu al acestui moment. Teama îi împiedică pe oameni să frecventeze localuri, baruri sau zone turistice. Cât despre angajații sezonieri de pe litoral, într-adevăr există o problemă pe care o vom rezolva prin aceste granturi. Situația aceasta a fost dată de faptul că angajatorii erau nevoiți să păstreze angajații un timp dat, până la accesarea granturilor. Însă acest lucru nu era cu putință pentru ei, deoarece nu avut activitate pe perioada iernii, spre exemplu”, a mai spus Pîrjol, potrivit wall-street.ro

Interviu cu Emil-Răzvan Pârjol, secretarul de stat în Ministerul Economiei, Energiei și a Mediului de Afaceri: https://www.wall-street.ro/articol/Turism/258934/secretar-de-stat-nu-este-un-moment-prielnic-pentru-deschiderea-restaurantelor.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.