Cum se pregătește SAJ Constanța pentru valul 5? Dr. Ionuț Cealera: “Am hotărât ca în luna decembrie să acordăm concedii de odihnă angajaților noștri, să-și refacă forțele pentru ce urmează”

2
274

Spitalele din Constanța se pregătesc de valul cinci al pandemiei, iar medicii atrag atenţia asupra noii tulpini a coronavirusului. Nu doar spitalele își iau măsuri de precauție, ci și Serviciul de Ambulanță Județean. Luna ianuarie se anunță o lună plină pentru întreg personalul din sistemul sanitar.

Ce se întâmplă la SAJ Constanța și cum se pregătesc angajații să înfrunte valul 5 și noua tulpină de coronavirus care a închis granițele? Am aflat de la dr. Ionuț Cealera, managerul interimar al SAJ Constanța: “M-am străduit permanent în ultimele 5 luni să eficientizez activitatea SAJ. Am încercat permanent să îmbunătățesc activitatea noastră din teren, mai ales că ne-am confruntat, începând cu luna septembrie, cu valul 4 pandemic, cel mai important din tot ce s-a întâmplat în cei doi ani de pandemie. În luna octombrie, la mijlocul lunii, am înregistrat un număr record de cazuri și un număr record pentru Serviciul de Ambulanță, de solicitări pentru testări la domiciliu. Pentru acest lucru am format echipaje destinate special acestui lucru, echipaje formate din studenți la Medicină, care au venit în sprijinul nostru. De asemenea, am încercat să ridic nivelul de pregătire profesională al angajaților prin cursurile pe care noi le-am organizat și pe care pot să spun că le organizăm permanent“, a declarat, pentru Focus Press, dr. Ionuț Cealera.

Valul 4 pandemic putem spune că se stinge, SAJ înregistrând un număr redus de cazuri în aceste momente, dar urmează valul 5 mai ales că virusul și-a dezvoltat o mutație, Omicron, deosebit de contagioasă, dar încă nu știm cât de patogenă este ea și câte cazuri grave ar putea să dea. “Sperăm să nu se întâmple ce s-a întâmplat în valul 4, când Secțiile de Terapie Intensivă s-au umplut rapid și când un număr mare de pacienți au decedat. În acest moment înregistrăm o perioadă de acalmie, dar nu știm ce va urma. Tocmai pentru a reuși să ne pregătim pentru o perioadă mai grea, am hotărât ca în luna decembrie să acordăm concedii de odihnă angajaților noștri, medicilor, asistentelor, șoferilor, ambulanțierilor, pentru ca dânșii să se poată odihni, să-și refacă forțele pentru ce urmează mai departe“, susține dr. Cealera.

Cum arată bilanțul activității dr. Ionuț Cealera, managerul interimar al SAJ Constanța la 5 luni de mandat și cum a eficientizat activitatea SAJ? Detalii în VIDEO interviul Focus Press:

Alexandra VASILE

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.