Cum se va vota pe 27 septembrie? Nelu Tătaru: “Portul mănușilor este obligatoriu în secțiile de votare”

0
229

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a făcut câteva precizări despre modul în care se va desfăşura procesul de vot la alegerile locale din septembrie.

Alegerile din toamna acestui an vor fi unele atipice, atât prin multitudinea candidaților pentru funcțiile publice, cât și a modului de desfășurare, fiind luate măsuri speciale din cauza situației generate de către coronavirusul COVID-19.

Potrivit ministrului Sănătății, portul mănușilor va fi obligatoriu în secțiile de votare. De asemenea, ministrul Tătaru susține că Ministerul Sănătății pregătește o hotărâre de Guvern în acest sens.

Noi pregătim, în acest moment, un ghid la tot ceea ce înseamnă secţii de votare, alegători, la tot ce înseamnă comisia de votare. Sunt în lucru. Rămân de bază aceleaşi reguli: distanţarea, igiena, dezinfectantul, acea mască, iar în secţiile de vot vor fi şi mănuşile. Având în vedere că avem tot felul de obiecte personale care circulă acolo, portul mănuşilor este obligatoriu. Noi, ca şi minister al Sănătăţii, pregătim o hotărâre de  Guvern în care să facem acel necesar pentru fiecare secţie de votare pentru aceste elemente“, a explicat Nelu Tătaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.