Cum va fi vremea de Crăciun şi de Revelion în Dobrogea

0
5780
Foto Arhiva

Meteorologii au actualizat prognoza de vreme pentru perioada sărbătorilor și începutul anului 2021. Vremea va fi mai caldă decât de obicei în această perioadă. În Dobrogea de Crăciun vom avea între 5 şi 8 grade, iar de Revelion valorile mai scad puţin.

ANM anunță temperaturi mai ridicate față de cele specifice sezonului de iarnă. Se așteaptă o nouă perioadă cu ploi și ninsori, după 27 decembrie, atunci când vremea se va mai răci. Vor dura până după Anul Nou. Va ninge iar în jurul datelor de 10-11 ianuarie.

În săptămâna 21-27 decembrie temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. În Dobrogea, în mare parte a intervalului de prognoza, regimul termic (atât cel diurn, cât și cel nocturn) se va situa peste mediile climatologice specifice perioadei și va caracteriza o vreme caldă. Astfel, media maximelor va fi cuprinsă între 5 și 8 grade cu posibilitatea unor valori mai scăzute (și sub 0 grade) în nopțile din perioada 22-25 decembrie.

În săptămâna 28 decembrie – 3 ianuarie temperaturile medii ale aerului se vor situa ușor peste cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. De Anul Nou vor fi 5-6 grade Celsius, în Dobrogea iar cerul va fi noros. După 1 ianuarie se anunţă ninsori aproape în toată ţara.

M.G.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.