Cunoscutul medic neurochirurg Ștefan Mindea va fi hirotonit preot

0
4209

Un cunoscut medic neurochirurg va fi hirotonit preot. Discutăm despre unul din neurochirurgii de top ai Universității Stanford. Neurochirurgul s-a întors în ţară să aducă experiența acumulată în SUA în calitate de director al Secției de Neurochirurgie Minim Invazivă (cerebral şi coloana) şi subspecializare în chirurgie spinală minim invaziva al Centrului Medical Universitar Stanford. Medicul Mindea a fost membru al Senatul Universității Stanford şi membru cu distinctie la Stanford Cancer Center. Între timp, însă, dr. Ștefan Mindea s-a stabilit la Constanța și a ales să ajute la alinarea suferinței românilor. Medicul și-a dedicat viața neurochirurgiei, iar acum urmează să fie hirotonit preot. Doctorul Mindea a ales să se întoarcă în țară la sfatul regretatului părinte arhimandrit Iustin Pârvu de la Mănăstirea Petru-Vodă.

Mai exact, luni, 8 iunie, când Biserica Ortodoxă prăznuiește Sfânta Treime, Dumnezeu Cel Unul în fiinţă şi întreit în Persoane: Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt, de la ora 08.30, în cadrul slujbei oficiată de Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, cunoscutul medic neurochirurg Arhidiaconul prof.dr. Ștefan Mindea va fi hirotonit preot. Tot în aceaşi zi, IPS Teodosie va sfinți Paraclisul cu hramul „Sfânta Treime” al Mănăstirii Văcăreștii Noi din comuna Lumina, apoi va oficia Sf. Liturghie. Discutăm despre o mănăstire nouă pe care chiar medicul neurochirurg a ctitorit-o.

Medicul Mindea a înfiinţat prima Secţie de Neurochirugie Minim Invazivă la Universitatea Stanford, fiind cel mai tânăr şef de secţie din istoria Universității Stanford. Timp de cinci ani consecutivi medicul Mindea a fost premiat în Top 5 “cel mai bun neurochirurg” al Universității Stanford. Neurochirurgul a efectuat în premieră mai multe intervenții minim invazive cerebrale și spinale la Universitatea Stanford. Cunoscutul medic are peste 40 de publicații și lucrări în jurnale internaționale de specialitate, colaborator în 5 cărți de neurochirurgie și peste 100 de prezentări în diverse congrese internaționale de Neurochirurgie. Medicul este specializat în următoarele afecţiuni: neurochirurgie minim invaziva cerebrală şi spinală (meningiom, astrocitom, neurinom, schwannom, glioblastom, gliom, ependimom, meduloblastom, metastaze cerebrale, malformaţie chiari), neurochirurgie endoscopică, neurochirurgie spinală minim-invasiva, hernie de disc minim invaziva, şi neuro-oncologie (tratament cu Cyberknife).

FORMARE PROFESIONALĂ

  
2016-prezentCMI Stefan MINDEA
Secția de Neurochirurgie si Neuro-Oncologie
Constanta, Romania
2014-2016:Life Memorial Hospital, Medlife
Secția de Neurochirurgie si Neuro-Oncologie
București, Romania
2010-2014:Director Neuro/Spinal Oncology Surgery, Stanford University Medical
Center, Stanford, CA. Faculty, Departmentul de neurochirurgie
Profesor universitar, Departmentul de Neurochirurgie.
 2010-2014:Membru al Stanford Cancer Institute
Stanford University Medical Center, Stanford, CA
2009-2014:Director al departamentului de Chirurgie Spinala Mini Invaziva
Stanford University Medical Center, Stanford, CA.
Faculty Professor, Departmentul de Neurochirurgie.
2008-2014:Asistent Universitar, Departamentul de Interventii Neurologice
Stanford University Medical Center, Stanford, CA.
2008-2014:Lucille Packard Children’s Hospital, Stanford, CA.
Asistent Universitar, Faculty, Departmentul de Interventii Neurologice

Alexandra VASILE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.