Curtea de Conturi, încă o lovitură: subvențiile acordate de Primăria Valu lui Traian, considerate neconforme

0
895
Primăria Valu lui Traian. FOTO Cătălin SCHIPOR

Curtea de Conturi a decis că păsuirea locuitorilor și acordarea unor subvenții de către Primăria Valu lui Traian a fost neconformă cu legislația în vigoare. Drept urmare, administrația publică locală este nevoită să ia măsuri pentru îndreptarea acestor abateri.

Potrivit reprezentanților Primăriei Valu lui Traian, în luna septembrie a avut loc un audit a Curții de Conturi care a vizat cheltuielile și încasările din perioadă 2017 – 2019. Echipa de control a constatat mai multe neconformități și a impus o serie de măsuri pentru rezolvarea acestora,

  • Neepuizarea tuturor căilor de executare silită pentru rău-platnici-în sensul că nu au fost scoase la vânzare casele celor care nu achita impozitele la timp și neradierea din evidențele fiscale a persoanelor definite că insolvabile conform codului fiscal.
  • Subvenționarea a 50% din costul cheltuielilor cu salubrizarea din buget local. Asta înseamnă că din 2021, taxa de salubrizare va fi 140 lei/persoană/an, deoarece conform legii 181/2020, beneficiarii serviciului trebuie să achite costul integral al acestuia. Reprezentanții Primăriei atrag atenția celor care iau persoane în spațiu că automat vor avea de plătit în plus această sumă pentru fiecare persoană, acest lucru întâmplându-se până când respectivul își va face mutație la altă adresă.
  • Neimpozitarea din oficiu a locuințelor pentru care s-au emis autorizații de construcție iar acestea au expirat. Conform codului fiscal, indiferent dacă există recepție pentru un imobil sau nu, acesta trebuie impozitat în momentul în care a expirat autorizația sau în care inspectorii din teren constată că este finalizat. Pe viitor se va respectă această procedura.
  • Efectuarea de investiții masive în infrastructura electrică și nerecuperarea acestor sume de la Enel Distribuție. Se va încerca recuperarea acestor sume în instanță.

Cătălin SCHIPOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.