“Dalgona coffee”. Rețeta care a cucerit rețelele de socializare

0
3584

De câteva zile, pe rețelele de socializare, în special pe Tik Tok a devenit virală o rețetă de băutură caldă, Dalgona, datorită timpului scurt de preparare. Iar în această perioadă în care #stamacasa, o cafea este binevenită.

Acest tip de băutură are aceeaşi denumire ca cea a bomboanelor Dalgona deoarece atunci când îi savurezi gustul şi îi simţi aroma, îţi aduci aminte negreşit de cele ale acestui desert.

Dalgona este un desert tradiţional sud-coreean, care se prepară din caramelizarea zahărului cu bicarbonat de sodiu. Practic, sunt exact ca bomboanele pe care le făceau mamele noastre în copilărie, doar din apă şi zahăr. Ultimul pas după caramelizarea zahărului cu bicarbonat de sodiu, este să torni compoziţia pe un tocător, preferabil din lemn, pentru a se răci şi întări, scrie clickpoftabuna.ro

Ingrediente

2 linguri nes
2 linguri zahăr
2 linguri apă caldă
250 ml lapte
Mod de preparare

Într-un bol, pui nesul şi adaugi zahărul, apoi apa caldă. Cu ajutorul unui mixer sau al unui tel, amesteci 4-5 minute până obţii o cremă spumoasă.

Torni laptele într-o cană sau într-un pahar, după preferinţă, doar pe jumătate. Dacă doreşti, poţi pune şi 1-2 cuburi de gheaţă. Cu o lingură, adaugi deasupra compoziţia de nes. Poţi decora băutura cu topping de ciocolată sau cu boabe de cafea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.