Dana Dumitrescu revine în postul de director artistic al Teatrului de Stat, conform deciziei instanței

1
346
Dana Dumitrescu, sursa foto: Facebook

Consilierii județeni votează, miercuri, modificarea Organigramei și Statului de funcții ale Teatrului de Stat, pentru revenirea Danei Dumitrescu pe postul de director artistic, conform deciziei executorii a Tribunalului Constanța.

Teatrul de Stat Constanța a solicitat modificarea Organigramei și Statului de funcții, pentru reintroducerea postului de director artistic, subordonat directorului general. Acest lucru este necesar datorită dispozițiilor sentinței civile executorii pronunțate de Tribunalul Constanța în luna decembrie 2020, care obligă instituția de cultură la reintegrarea Danei Dumitrescu în postul deținut anterior concedierii.

Actrița Dana Dumitrescu a declarat, pentru Focus Press, că a câștigat pe fond anularea deciziei de concediere din postul de director artistic, din cauza restructurării, iar hotărârea instanței este executorie.

Iată soluția pe scurt a Tribunalului Constanța: „Respinge excepţia inadmisibilităţii excepţiei de nelegalitate a H.C.J. Constanţa nr. 209/2019, ca neîntemeiată. Respinge excepţia de nelegalitate a H.C.J. Constanţa nr. 209/2019, ca neîntemeiată. Admite în parte cererea de chemare în judecată formulată. Anulează decizia nr. 107/30.10.2019, emisă de pârâtul Teatrul de Stat Constanţa. Obligă pârâtul Teatrul de Stat Constanţa la reintegrarea reclamantei în postul deţinut anterior concedierii. Obligă pârâtul Teatrul de Stat Constanţa să plătească reclamantei o despăgubire egală cu salariile indexate, majorate si reactualizate si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat, de la data de 29.11.2019 şi până la reintegrarea efectivă, sumă care se va actualiza cu rata inflaţiei până la data plăţii efective, precum şi dobânda legală aferentă de la data de 03.12.2019 până la plata efectivă. Obligă pârâtul Teatrul de Stat Constanţa să plătească reclamantei suma de 2.500 de lei, reprezentând cheltuieli de judecată. Executorie. Cu drept de apel în termen de zece zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Tribunalul Constanţa. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 17.12.2020“.    

Astfel, Teatrul de Stat Constanța trebuie să reînființeze funcția de director artistic, să o repună în aceasta pe actrița Dana Dumitrescu și să îi plătească toate salariile de care ar fi beneficiat din noiembrie 2019 și până în prezent.

Proiectul de hotărâre în acest sens va fi votat, miercuri, 20.01.2021, de către consilierii județeni.

Cu privire la modificarea Organigramei și Ștatului de funcții, directorul Teatrului de Stat Constanța, Erwin Şimşensohn, a solicitat și trecerea celor două posturi de garderobier, a unuia de casier și a celui de artistic plastic în componența Compartimentului Marketing și Comunicare, iar a postului de pictor executant, în componența Compartimentului Administrativ.

Potrivit noii organigrame propuse, Teatrul de Stat Constanța are 78 de posturi, din care nouă de conducere.

Valentin ISPAS

1 COMENTARIU

  1. Si Dumitreasca cat si evreul sunt o apa si un pamant , asta pentru fundul ei si doar atat, oamenii nu conteaza, iar celalalt pentru buzunarul lui si doar atat, oamenii nu conteaza. Doar cei ce au venit cu el sunt favorizati, ca i dau banutul întors, pentru teatru si colectiv niciunul nu merita nimic. Ar trebui sa se casatoreasca amandoi, caci sunt in oglinda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.