Daniel Zaif nu mai poate construi blocul din Tomis Plus

1
4244

Un număr de 17 constănțeni au reușit să suspende definitiv construirea unui bloc cu patru etaje pe strada Bratislava. Investitorul, Daniel Zaif, unic asociat al S.C. Management Administration & Services S.R.L., a pierdut și la recurs procesul intentat pentru suspendarea executării autorizației de construire emise de Primăria Costanța în februarie 2020.

Curtea de Apel Constanța a suspendat definitiv executarea autorizației de construire nr. 300/17.02.2021, respingând recursul înaintat de S.C. Management Administration & Services S.R.L. împotriva deciziei Tribunalului Constanța, care a suspendat, de asemenea, în februarie a.c., implementarea actului administrativ. Astfel, S.C. Management Administration & Services S.R.L. și Primăria au fost chemate, întâi, în instanță pe 25 noiembrie 2020, de către 17 constănțeni care locuiesc într-un bloc de pe strada Napoli, unde aceștia au cumpărat apartamente chiar de la firma pe care acum au dat-o în judecată.

Iată soluția pe scurt a Curții de Apel Constanța, din 20 mai a.c.: „Respinge recursul, ca nefondat. Obligă recurenta pârâtă la plata către intimaţii reclamanţi a sumei de 2.380 de lei, cheltuieli de judecată în recurs. Obligă recurenta pârâtă la plata către intimatul pârât a sumei de 2.261 de lei cheltuieli de judecată în recurs. Definitivă“.

Cei 17 locatari de pe strada Napoli au fost reprezentanți de Societatea Civilă de Avocați Hașotii și Asociații, iar aceștia au reclamat că noul bloc pe care vrea să îl construiască S.C. Management Administration & Services S.R.L. este mult prea aproape de imobilul în care locuiesc și că lucrările deja începute au afectat fundația acestuia.

Potrivit autorizației de construire suspendate și de Curtea de Apel Constanța, firma putea să ridice un bloc cu regim de înălțime S+P+4E (retras), pe strada Bratislava, în spatele celui în care au cumpărat reclamanții apartamente chiar de la aceasta.

Terenul pe care a început să se construiască imobilul are 341mp, iar acesta urma să aibă o suprafață construită de 151mp. Potrivit proiectului, se dorea amenajarea a zece apartamente (opt de două camere și două de trei camere), așa că proprietarul pregătea și zece locuri de parcare (doar două subterane). Pentru a se realiza un spațiu verde de 501mp, urmau să fie amplasate dale înierbate pe 121mp, jardiniere la nivelul parterului și la nivelul terasei circulabile.

Cei 17 constănțeni care locuiesc în blocul de pe strada Napoli au solicitat și anulare autorizației de construire nr. 300/17.02.2020, primul termen în acest dosar aflat tot pe rolul Tribunalului Constanța fiind stabilit pentru 7 septembrie a.c.

Reamintim că și primarul Municipiului Constanța a atacat în instanță această autorizație de construire, pe 16 februarie a.c., pentru anularea sa, iar următorul termen este stabilit de Tribunalul Constanța pe 3 iunie a.c., când magistrații ar trebui să se pronunțe.

Valentin ISPAS

 

1 COMENTARIU

  1. Alooo, nenea ziaristu, apartamentele nu au fost cumparate de la aceasi firma. Inainte sa scrii asemenea aberatii documenteaza-te ca te faci de ras. Au fost cumparate de la un alt constructor ce a respecatat distantele, nu ce a facut faimosul Zaif.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.