Dăruieşte Aripi donează 6 tuneluri pentru decontaminare spitalelor! Au fost realizate la Constanţa

0
1260

Două spitale din Constanţa beneficiază de tuneluri pentru decontaminare. Mai exact, 6 tuneluri sunt, în aceste zile, donate de Asociația Dăruiește Aripi în lupta împotriva epidemiei de Coronavirus la Constanța.

Cinci dintre ele au fost instalate la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța ( două la UPU și câte unul la secția Medicală 2, secția Medicală 1, secția de Anestezie și Terapie Intensivă)  și unul a fost donat Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie din Palazu Mare. Dispozitivul a fost conceput la Constanța de o echipa de specialiști, la indicațiile medicilor de la Spitalul de Boli Infecțioase și Spitalul Județean Constanța.

Dr. Marius Prazaru, șeful secției ATI a mulţimit asociaţiei. “Mulțumim foarte mult Asociației Dăruiește Aripi pentru aceste tuneluri de decontaminare și pentru că au fost lângă noi încă de la începutul acestei crize. Asociația ne-a susținut constant cu echipamente medicale și de protecție în acesta perioada“, a spus acesta.

Tunelurile de decontaminare  ajută la reducerea virusurilor și a bacteriilor de pe încălțăminte, haine și mâini, odată ce o persoană trece prin el. Prevenția contaminării se realizează prin pulverizarea de substanțe virucide/bactericide la trecerea prin tunelul de decontaminare, înaintea accesului în spațiul vizat a fi protejat. Funcția de pulverizare, declanșată de senzorul de mișcare la trecerea persoanelor prin tunel permite activarea sistemului fără a fi necesare alte acțiuni. Pompă de presiune  permite obținerea unei pulverizari de particule de lichid foarte fine, la o presiune minimă, realizând astfel acoperire rapidă și uniformă.

Alina Patrahau, fondator Dăruiește Aripi, susţine că donaţiile nu se vor opri aici. “Solicitările pentru aceste tuneluri au venit din partea personalului medical, care și-a dorit un plus de protecție, în lupta cu acest virus puțîn cunoscut și atât de periculos. Vrem să mulțumim atât companiei Auto Prima Serv pentru sprijinul în achiziționarea celor 6 tuneluri cât și tuturor donatorilor noștri, fără de care nu reușeam atâtea, în criză Covid-19 în România. Până la dată de 12 aprilie, am obținut donații în bani, servicii și bunuri în valoare de 172.796,69 și am reușit, tot până la acea dată, să donăm spitalelor echipamente în valoare de 170.255,39 euro. Mergem mai departe!”, a menţionat Alina Pătrăhău.

M.G

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.