Decebal Făgădău şi Dean Trantalis, întâlnire economică bilaterală Constanţa – Fort Lauderdale

0
291
sursa foto: Facebook

Dezvoltatorii americani sunt interesaţi de oportunităţile economice şi turistice din Constanţa! Astfel, urmare a încheierii Acordului de Cooperare dintre Constanţa şi oraşul Fort Lauderdale din Statele Unite ale Americii în toamna anului trecut, în cadrul acţiunilor comune desfăşurate de către cele două oraşe, a avut loc miercuri, 16 septembrie a.c., prezentarea online a oportunităţilor economice şi turistice existente în Constanţa pentru o audienţă formată din oameni de afaceri şi dezvoltatori americani, dar şi oficiali ai oraşului Fort Lauderdale.

Prezentarea a fost deschisă de către cei doi primari, Dean J. Trantalis şi Decebal Făgădău.

Regret că, deşi oraşele noastre s-au înfrăţit anul trecut, nu am putut să vizitez frumosul oraş Constanţa. Aşa că, vă promit că voi veni la Constanţa imediat ce ni se va permite să vizităm ţara dumneavoastră. Această pandemie ne-a afectat pe toţi în multe feluri şi a schimbat modul în care interacţionăm, felul în care facem afaceri, felul cum relaţionăm cu familiile noastre, dar şi relaţiile internaţionale dintre ţări. Acum putem reflecta la cum să cooperăm din punct de vedere cultural şi economic pentru a obţine tot ce este mai bun din înfrăţirea oraşelor noastre“, a declarat primarul Trantalis.

În primăvara aceasta, tot în cadrul activităţilor comune, a fost lansat programul “Constanta Borderless Books”, care are ca scop promovarea învăţării limbii engleze ca a doua limbă în şcolile din municipiul Constanţa. Acest lucru va fi realizat prin colectarea de cărţi în limba engleză în cadrul evenimentelor organizate în Fort Lauderdale şi donarea acestora şcolilor din oraşul nostru care au identificat o nevoie crescută de astfel de materiale didactice.

Le mulţumesc tuturor celor care au contribuit la realizarea înfrăţirii noastre. Vă împărtăşesc regretul deoarece nu am putut participa la semnarea protocolului. Împreună am transformat un vis în realitate. Vă invit la Constanţa pentru a descoperi a doua dumneavoastră casă“, a spus Făgădău.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.