Decizie nefavorabilă pentru Sorin Strutinsky: judecătorii i-au respins acțiunea

0
253

Afaceristul Sorin Strutinsky, condamnat anul trecut la zece ani și opt luni de închisoare cu executare, a forumat contestație în anulare cu privire la această pedeapsă.

Omul de afaceri Sorin Strutinsky, partenerul de afaceri al lui Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, a fost condamnat luni definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare într-un dosar de trafic de influență. El mai are o condamnare în primă instanță la 7 ani și 10 luni cu executare într-un alt dosar, alături de Radu Mazăre, care a primit 9 ani și 10 luni.

Afaceristul a cerut rejudecarea cauzei, fără a avea câștig, potrivit deciziei instanței de joi, 16 septembrie.

”Respinge ca inadmisibilă contestaţia în anulare formulată de contestatorul Strutinsky Gabriel Sorin împotriva deciziei penale nr. 575/P/06.07.2020 pronunţată de Curtea de Apel Constanţa în dosarul penal nr. 1231/118/2015. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală obligă contestatorul Strutinsky Gabriel Sorin la plata sumei de 600 lei cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitivă. Pronunţată prin punerea acesteia la dispoziţia părţilor, a persoanei vătămate şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi 16.09.2021”, după cum se arată în încheierea de ședință.

Sorin Strutinsky se află, actualmente, în Italia, unde s-a predat autorităților în luna martie a acestui an. Autoritățile române și italiene fac demersuri pentru extrădarea acestuia în România, pentru a fi pus în aplicare mandatul de executare a pedepsei.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.