Definitivat 2020! Peste 130 de candidaţi din Constanţa au obţinut dreptul de practică în învăţământul preuniversitar

0
215
Foto- arhiva

Peste 130 de candidaţi au obţinut definitivarea şi dreptul de practică în învăţământul preuniversitar în sesiunea 2020 la nivelul judeţului Constanţa. Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) din Constanţa anunţă că din totalul de 199 de candidaţi cu note la proba scrisă, 136 de candidaţi au reuşit să obţină, în final, medii mai mari sau egale cu 8 (opt), media minimă de promovare a acestui examen.

“După susţinerea probei scrise din sesiunea 2020, dar înainte de înregistrarea/soluţionarea contestaţiilor, au fost declaraţi promovaţi 128 de candidaţi. După soluţionarea contestaţiilor numărul candidaţilor care au obţinut definitivarea în judeţul Constanţa este de 136, procentul de promovare înregistrat fiind 74.32 %. Afişarea rezultatelor finale a avut loc astăzi, 3 august 2020, cu o zi mai devreme faţă de calendarul iniţial, atât în centrele de examen, cât şi pe site-ul dedicat: definitivat.edu.ro“, au anunţat reprezentanţii ISJ Constanţa.

Reamintim că, pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obţină cel puţin media 8 (opt), calculată ca medie ponderată a notelor obţinute la toate probele de examen, inclusiv la proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale.

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, şi obiectivul acestui examen naţional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.