Delfinariul din Constanţa se va extinde de la 1 milion de metri cubi la 4 milioane de metri cubi şi vor fi mai mulţi delfini

0
7
Chan Chan. FOTO Cătălin SCHIPOR

Microrezervatia din Constanța atrage tot mai multi turiști . După un tur complet în microdelta de pe litoral, cei mai mulți dintre vizitatori se delectează și cu spectacolul delfinilor. Pentru ca acesta să se ridice la standarde europene, se lucrează la foc automat, după ce conducerea a decis să investitească în extinderea bazinelor. Pe lângă modernizare, cei doi delfini, singuri de câțiva ani, vor primi încă patru aliați de joacă. Spectacolele vor fi astfel mai mari și mai atractive pentru publicul larg.   

La jumătatea lunii iulie 2020 a fost semnat contractul ce a dat startul lucrărilor de extindere a Delfinariului din Constanța. Proiectul prevede lucrări de extindere a bazinului existent prin adăugarea unui bazin, cu realizarea unei zone ce va putea fi descoperită în sezonul favorabil și realizarea unei suprafeţe vitrate acrilice pentru creşterea activităţii de interacțiune cu delfinii. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 5,6 milioane euro, din care 70% sunt asigurați de către Ministerul Turismului, iar diferența de 30% de către Consiliului Judeţean Constanţa.

Lucrările sunt în toi și potrivit managerului Complexului Muzeal de științe ale Naturii, Adrian Bîlbă, prin această investiție, Delfinariul se va extinde de la 1 milion de metri cubi la 4 milioane de metri cubi, de la 180 de metri suprafață, la 800 de metri suprafață, putând fi găzduiți astfel mai mulți delfini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.