Demersuri pentru modernizarea portului Jurilovca. Valoarea proiectului este de 5 milioane de euro

0
744
Foto: Stirile PROTV

Administraţia locală din Jurilovca a atribuit în această lună contractul privind „Creșterea accesibilității prin dezvoltarea infrastructurii de acostare în Comuna Jurilovca, județul Tulcea”, iar societatea care se va ocupa de lucrări este Terra Construct din municipiul Tulcea. Acum a fost demarată o licitație publică prin care dorește să achiziționeze servicii de dirigenţie de şantier aferente obiectivului de investiţii.

Obiectivul general preconizat a fi atins prin realizarea investiţiei este dezvoltarea durabilă a comunei Jurilovca, prin gestionarea eficientă a resurselor locale si valorificarea avantajelor zonei. Obiectivele specifice stabilite pentru investitia care face obiectul contractului constau în creșterea numărului de turisti și vizitatori și, implicit, crearea de locuri de muncă pentru populația locală implicată în deservirea acestora.

Dezvoltarea infastructurii de acostare în Jurilovca se va face prin: creşterea capacităţii de acostare a portului existent cu 57 de bărci; asigurarea unui front de acostare pentru nave de 18-20m, şalupe, vase pescăreşti, yachturi; creşterea capacităţii parcărilor existente cu 43 de locuri de parcare; amenajarea insulei; realizarea unor alei pietonale; realizarea unor platforme betonate de aprox. 5600 mp; realizarea unor spaţii verzi de aprox. 3660mp respectiv 915 mp; realizarea unei rampe pentru lansarea/ridicarea ambarcaţiunilor la/din apă; asigurarea iluminatului pentru acest obiectiv; asigurarea alimentării cu apă şi energie electrică și execuţia unei pasarele de acces între peninsulă şi insulă.

Proiectul beneficiază de finantare prin Programul Operational Regional (POR) 2014- 2020 – Axa prioritara 7 — Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabila a turismului, Prioritatea de investiţii 7.1 – Sprijinirea unei cresteri favorabile ocupării forţei de muncă, prin dezvoltarea potenţialului endogen ca parte a unei strategii teritoriale pentru anumite zone, care să includă reconversia regiunilor industriale aflate în declin, precum și sporirea accesibilităţii și dezvoltarea resurselor naturale și culturale specifice. Valoarea totală fără TVA, este de 12.844.327,21 lei.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.