Denise Rifai, prinsă de radar de președintele sindicatului SNPR DECUS care se aștepta la un „show“

0
1418

Deși se aștepta ca reacția jurnalistei Denise Rifai să fie una virulentă și se pregătise psihic pentru aceasta, polițistul Bogdan Bănică, președinte executiv al Sindicatului Național al Polițiștilor din România SNPR DECUS, care acționa cu aparatul radar în Capitală a avut parte de o surpriză din partea acesteia.

Întâlnirea între aparatul radar și mașina Denisei Rifai a avut loc pe bulevardil Poligrafiei, din sectorul 1 al Capitalei.

„O rachetuță roșie-vișinie ne “intră în vizor”, nedepășind însă cu mult viteza legală de 50 km/h în localitate.

După efectuarea semnalului regulamentar de oprire, mă prezint, îmi declin calitatea și îi solicit conducătoarei auto să-mi înmâneze documentele personale și cele ale autoturismului, expunându-i și motivul controlului.

De frumoasă, frumoasă șoferița. Nu m-a recunoscut, cu toate că fusesem invitat de câteva ori în direct în emisiunea pe care o realiza anul trecut. Spre rușinea mea, până când mi-au fost înmânate documentele, nici eu nu o recunoscusem – Rifai Denise.

Aoleu, îmi zic în gând, să vezi Bogdane ce show urmează, cunoscută fiind incisivitatea cunoscutei realizatoare.

Mă pregătesc psihic pentru un atac la persoană sau la adresa purtătorilor de caschetă albă, inspir adânc și îi aduc la cunoștință faptul că sancțiunea pentru contravenția comisă este avertisment sau amendă de 580 lei.

Am fost șocat însă. Așteptând în gardă o înșiruire tumultoasă de acuze la adresa “șpăgarilor nenorociți”, m-am lovit de atâta bun simț încât rar întâlnesc, chiar și la oamenii de rând.

Ținând în permanență mâinile pe volan după ce mi-a înmânat documentele, și-a asumat vinovăția din primul moment. “Am greșit și voi plăti, fiecare greșeală se plătește, nu-i așa?”, mi-a spus zâmbind.

Am lăudat-o în discuțiile cu colegii, și o fac și acum, public. De ce o persoană cu o asemenea notorietate poate să dea dovadă de educație și de obraz subțire, în timp ce ne lovim foarte des de …: “Tu știi cine e tata? *Oaie fii atent, dacă îmi dai amendă te dezbrac și de izmene”.

M-am întors cu procesul-verbal. AVERTISMENT. Pentru că, nu-i așa, aplicarea sancțiunii cu avertisment sau cu amendă este exclusiv la latitudinea agentului constatator și depinde și de atitudinea contravenientului. Atitudine care, în cazul de față, este de aplaudat și de urmat!
Felicitări, Denise Rifai
“ a relatat Bogdan Bănică, Președinte executiv al Sindicatului Național al Polițiștilor din România SNPR DECUS.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.