Deoarece clubul din Rusia nu a anunțat Poliția de Frontieră, H.C.D.S. a fost blocat o zi în Turcia

0
1276

Jucătorii Handbal Club Dobrogea Sud Constanța n-au putut zbura, ieri noapte, către Rusia, deoarece H.C. Victor Stavropol nu a anunțat Poliția de Frontieră rusă de sosirea delegației române. Astfel că delfinii au rămas blocați în Istanbul fix 24 de ore.

Handbal Club Dobrogea Sud Constanța întâlnește, mâine, în deplasare H.C. Victor Stavropol, pentru meciul retur din turul 1 preliminar al European Handball League.

Handbaliștii constănțeni au plecat de ieri seară către Rostov Don (Rusia), dar avionul din Istanbul a plecat fără ei, lăsându-i blocați în Turcia din cauza lipsei unei informări din cauza clubului gazdă a Poliției de Frontieră ruse cu privire la deplasarea delfinilor.

„Din cauza unor proceduri de care nu am fost anunțați când am fost înștiințați de protocolul acestei deplasări, nu am fost lăsați să zburăm de la Istanbul către Rostov. Viza de Rusia, testul COVID făcut în țară și invitația trimisă de clubul HC Victor n-au fost de ajuns pentru autoritățile din Turcia pentru a ne permite îmbarcarea. 

Compania aeriană ne-a transmis că HC Victor ar fi trebuit să contacteze și Poliția din Rusia, iar autoritățile rusești să trimită un document către compania aeriană, prin care să se arate faptul că totul e în regulă cu vizita noastra și că ne permit intrarea în țară. În momentul în care reprezentanții companiei aeriene au contactat autoritățile rusești, acestea au spus că nu au nimic oficial din partea clubului HC Victor legat de deplasarea clubului nostru acolo. Astfel, cursa Istanbul – Rostov a plecat fara noi. 

Băieții au fost ținuți pe aeroport încă patru ore din momentul în care ar fi trebuit să decoleze spre Rusia, li s-a mai făcut un rând de teste pentru coronavirus, iar în jurul orei 5 au fost duși cu un autocar la 30 de kilometri de aeroport, pentru a se caza la un hotel. (…) Echipa a plecat ieri, la ora 15.00 din Constanța și trebuia să fie în Rusia (încă de ieri noapte – n.r.), însă încă este în Istanbul. De ce? Pentru că, așa cum ni s-a transmis, conducerea lui HC Victor nu a anunțat Politia de Frontieră din Rusia în legătură cu sosirea delegației noastre“, au precizat reprezentații H.C.D.S.

Abia în urmă cu o oră Poliția de Frontieră rusă a confirmat companiei aeriane turce că permit handbaliștilor constănțeni intrarea în țară, după ce a fost informată de către HC Victor Stavropol cu privire la meciul de mâine, ora 17.00.

„Compania aeriană tocmai ne-a transmis că avem locuri în zborul de la miezul nopții, pentru că au schimbat aeronava cu una mai mare. Vom decola la 0.30 și aterizăm la Rostov la 02.30. Probabil vom ajunge în jurul orei 4.00 la hotel, deci cu 13 ore înaintea meciului cu HC Victor. 

Fără odihnă propriu-zisă, fără acomodare sau antrenament oficial, însă la fel de motivați pentru calificare. Din toată povestea asta nu poate să iasă decât ceva bun, un happyend“, au transmis reprezentanții clubului constănțean.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.