Deputat PSD, trimis în judecată de DNA pentru trafic de influență

0
581
Jivan Luminita-Maria - foto: KanalD

PSD-ista Luminița Jivan a fost trimisă în judecată de DNA pentru trafic de influență. Este bănuită că, în calitate de președinte al filialei PSD Caraș-Severin, i-a cerut unui primar social-democrat să atribuie un contract de asfaltare unei anumite firme.

Procurorii DNA Timișoara au dispus trimiterea în judecată a Luminiței Maria Jivan pe care o acuză de folosirea influenței sau a autorității pe care o avea în partid în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. La data faptelor, aceasta era deputat în Parlamentul României și președinte al organizației PSD Caraș-Severin.

A mai fost trimisă în judecată încă o persoană, administrator al unei societăți comerciale, pentru complicitate la trafic de influență.

DNA arată într-un comunicat că în rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada noiembrie 2019 – ianuarie 2020, în calitate de președintă a organizației județene a unui partid politic, inculpata Jivan Luminița Maria ar fi promis celuilalt inculpat, om de afaceri care oferta în cadrul unei proceduri de achiziții publice de lucrări de reabilitare a străzilor dintr-un oraș din județul Caraș Severin, că se va prevala de ascendentul avut asupra primarului (martor) în virtutea ierarhiei interne de partid și îl va determina să atribuie contractul societăților controlate de omul de afaceri.

Pe lângă funcția deținută în partid, inculpata s-ar fi bazat și pe faptul că ar fi contribuit la asigurarea finanțării lucrărilor ce urmau a fi făcute de primărie prin Fondul de Dezvoltare și Investiții (FDI).

Promisiunea inculpatei Jivan Luminița-Maria ar fi fost făcută în considerarea faptului că omul de afaceri s-ar fi obligat să ofere sume de bani organizației locale a partidului conduse de inculpată, respectiv ca același inculpat să finanțeze campanii locale de presă favorabile partidului politic având ca scop obținerea unor avantaje electorale.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Înalta Curte de Casație și Justiție.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.