Deputatul Dobre: Să ne spună “Lucovid” Orban de ce pot fi deschise sălile de păcănele, dar nu pot fi deschise restaurantele hotelurilor”

0
754

Coordonatorul Pro România Constanţa, deputatul Mircea Titus Dobre declară că partidul pe care îl reprezintă va vota împotriva prelungirii stării de alertă în formula prezentată de Guvern. “Este o bătaie de joc. Să îmi explice mie ce specialişti au consultat guvernanţii. Să ne spună de ce pot fi deschise sălile de păcănele, de slot machines, după cum s-a exprimat premierul Lucovid Orban (sic!), dar nu pot fi deschise restaurantele hotelurilor”, a afirmat Dobre.

“Într-o sală de păcănele se stă, în medie, 70 de minute, în timp ce media într-un salon de mic dejun este de aproximativ 25 de minute. Să îmi spună acest govern cum procedează cetăţenii, agenţii economici, cum se va respecta circuitul în unităţile hoteliere, dacă nule dai voi în sala de mese. Se serveşte micul dejun la cameră? Dacă da, ce vor face cei de la DSV şi DSP: se duc şi dau amenzi că nu este respectat circuitul servirii mesei? Chiar aştept răspuns de la preşedintele ANSVSA. Să zicem că turiştii nu au şi masa la hotel. Unde se duc? Câte din terasele cu funcţiuni de alimentaţie publică sunt autorizate de primării şi clasificate? Apoi: la sanatoriile balneare ştiu că e minim 10 zile perioada de cazare /tratament.Cine îşi asumă acolo să întrerupă lanţul termic? Cum poţi să obligi omul să mănânce la o oră anume? Micul dejun este programat între 8 şi 10 tocmai că nu toată lumea poate să mănânce, forţat, la aceeaşi oră. Dacă, să zicem, nu se merge pe varianta servirii la camera a mesei, ce faci cu oamenii? Îi trimiţi să mănânce în exterior, la terase, după ce au făcut procedurile?! Şi încă ceva: mall-urile nu sunt aglomerate? În sălile de mese, unde reprezentanţii HoReCa îşi aumă că s-ar respecta măsurile de distanţare socială, de ce e diferit faţă de mall-uri?”, a mai comentat deputatul constănţean.

A.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.