Deputatul Huțucă anunță că firmele beneficiază, tot anul, de rambursare TVA cu control ulterior

0
219

Deputatul Bogdan Huțucă a anunțat că Guvernul a prelungit termenul până la care contribuabilii pot beneficia de rambursare TVA cu control ulterior.

„Așa cum ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, a declarat, în contextul incertitudinilor legate de evoluția pandemiei Covid-19, a fost prelungit termenul până la care contribuabilii pot beneficia de rambursarea TVA cu control ulterior, până la 31 ianuarie 2022“, a precizat Bogdan Huțucă.

În primele două luni ale anului 2021, cuantumul TVA-ului restituit a fost cu aproximativ 35% mai mare comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, când măsura nu era în vigoare. Iar în perioada aprilie 2020 – martie 2021 au fost soluționate 79.161 de deconturi, cuantumul TVA rambursat fiind de 20,64 miliarde de lei, sume ce au fost reintroduse, în acest fel, în circuitul economic.

„Această măsură vine în sprijinul mediului de afaceri, prin reintroducerea cât mai rapidă în circuitul economic a sumelor solicitate de către firme la rambursare, precum și limitarea contactului fizic cu echipele de control“, a mai spus președintele P.N.L. Constanța.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.